main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
25 augustus 2024 — 09:39

Duitse politie: verdachte zegt aanslag Solingen te hebben gepleegd

De man die zichzelf zaterdagavond heeft aangegeven, heeft gezegd verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke aanslag in Solingen. Dat laten de Duitse politie en het Openbaar Ministerie weten in een gezamenlijk persbericht. Het gaat om een 26-jarige man wiens “betrokkenheid bij het misdrijf momenteel intensief wordt onderzocht”. Bij de mesaanval van vrijdag tijdens een festival in de West-Duitse stad kwamen drie mensen om en raakten acht anderen gewond.

De verdachte meldde zich bij een politiepatrouille na de politie-inval in een vluchtelingencentrum in Solingen. “Een daar aangetroffen persoon die contact zou hebben gehad met de aanvankelijk onbekende dader, is meegenomen naar een politiebureau. Volgens de huidige stand van het onderzoek gaat het om een getuige”, zo staat in de verklaring.

Volgens diverse Duitse media is de 26-jarige verdachte een Syrische vluchteling die eind 2022 naar Duitsland kwam en asiel aanvroeg. Hij zou bij de veiligheidsdiensten niet te boek staan als een islamistische terrorist, melden bronnen aan Der Spiegel.

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft zaterdag de aanslag in Duitsland opgeëist.

Lees ook: 

Burgemeester Gouda was in Solingen tijdens steekpartij: ‘Een sfeer van rustige rouw’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
Leasen bracht Donovan in de financiële problemen: ‘Ik voelde mij echt verlaten’

De zaken van privé-chef Donovan Kraag gaan goed. Hij leaset een dikke wagen, ook om iets uit te stralen naar zijn klanten. Toen kwam corona….

Lees meer

ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer