main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Roberto Pfeil / afp
24 augustus 2024 — 14:37

Aanhouding in verband met onderzoek naar steekpartij Solingen

De politie heeft iemand aangehouden in verband met de steekpartij waarbij in het West-Duitse Solingen drie mensen om het leven kwamen. Wat de mogelijke rol is geweest van de verdachte, heeft de politie nog niet gemeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De verdachte werd aangehouden bij een grootschalige opsporingsactie, zegt de politie. Er zouden nog meerdere operaties bezig zijn, waaronder doorzoekingen op verschillende locaties. Volgens de politie gaat het onderzoek naar mogelijke andere daders en motieven voor de aanval onverminderd door.

Bij de steekpartij kwamen volgens de politie twee mannen en een vrouw om het leven. De politie sprak daarnaast zaterdagochtend vroeg nog van acht gewonden, van wie vijf zwaar. Hoe het met de gewonden gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Mes

Bild meldt op basis van anonieme bronnen dat de verdachte die is opgepakt minderjarig is en niet gezien zou worden als de uitvoerder van de aanval. Die informatie is vooralsnog onbevestigd. Bild en de Rheinische Post melden verder dat op ongeveer 200 meter van de plek van de aanslag een mes is gevonden. Ook dat is niet bevestigd door de politie.

Later zaterdag houdt de politie een persconferentie over de steekpartij in Solingen.

Lees ook:

Chefs Rotterdamse politie leggen functie neer na klachten over onveilige werksfeer

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie…

Lees meer