main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
In de Kantine - 22 augustus 2024 — 09:48

Zandvoort wordt een ‘taaie’ voor Max Verstappen: ‘Ik verwacht veel piepjes op de boardradio’

Dit weekend wordt Zandvoort van pittoreske badplaats weer omgetoverd tot het toneel waar de top van de Formule 1 samenkomt, en alle bombarie die dat met zich meebrengt. Maar of Max Verstappen de eerste prijs binnen weet te slepen, is nog maar de vraag. 

Enorme vrachtwagens vol spullen én racewagens zijn inmiddels de badplaats binnengereden. Teams zijn aan het opbouwen en verkennen de komende dagen het circuit. Maar bij een perfect opgelapte baan, hoort ook een Nederlandse winnaar aan het einde van de week. En hoewel het race na race niet meer vanzelfsprekend was dan dat het Max Verstappen er met de prijs vandoor ging, is dat nu nog maar de vraag.

“Max gaat het heel erg zwaar krijgen dit weekend. De beste auto op dit moment is niet die van Red Bull, maar die van McLaren. Elke keer eindigt die auto in de top drie”, zegt oud-coureur Tim Coronel in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Toch is het wel weer heel knap wat Verstappen voor elkaar krijgt, zegt Coronel. “Bij Formule 1 is het zo dat de kampioen niet mag doorontwikkelen. De teams onderaan mogen dat wel zodat ze weer dichter naar elkaar toe kruipen en dat zie je nu gebeuren.”

Verstappen heeft dus te maken met betere concurrenten. “Hij zal moeten vechten. Ik verwacht een hoop piepjes op over de boardradio.” En of Verstappen goed tegen zijn verlies kan? “Ja joh. Die jongen kan heel wat hebben”, zegt Cornel.

Kritiek

Een eventueel verlies van Verstappen zou alleen maar munitie geven aan natuurorganisaties en omwonenden die het lawaai zat zijn. Zij zien liever dat tout de Formule 1 zijn boeltje inpakt en vertrekt. Zo zijn er zorgen over het behoud van de duinen en komen er beschermde dieren voor zoals de beschermde zandhagedis. Maar van het boeltje opdoeken lijkt voorlopig geen sprake, aangezien het Zandvoort en indirect Nederland veel opbrengt in aandacht én geld, zegt Coronel.

De oud-coureur wil dan ook niets horen van alle kritiek. “Het is mijn circuitje. Ik ben stiekem al het circuit opgestapt en foto’s gemaakt. Het is zo ontzettend vet wat ze daar aan het bouwen zijn in zo’n korte tijd. Ik krijg er helemaal kippenvel van.”

Lees meer: 

Geen twijfel mogelijk, Max Verstappen wordt wereldkampioen: ‘Wederom, voor de vierde keer’

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie…

Lees meer