main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
22 augustus 2024 — 15:16

Rover vreest overlast reizigers bij ov-staking 11 september

Reizigersvereniging Rover roept de vakbonden op om op een andere manier actie te voeren voor een betere zwaarwerkregeling. De bonden kondigden donderdag aan dat op 11 september niet alleen NS-personeel het werk zal neerleggen tussen 04.00 en 08.00 uur, maar ook de streekvervoerders.

“Daar gaan reizigers last van hebben”, zegt Rover-directeur Freek Bos. “We vragen de bonden: doe het op een andere manier, ontlast de reizigers. Staken moet een ultiem middel zijn, je kunt ook andere acties bedenken.”

Inzet van de acties in het openbaar vervoer is het structureel en ruimer maken van de huidige Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU). Die geeft mensen die langdurig zwaar werk doen de kans om eerder met pensioen te gaan en een overbrugging te krijgen tot hun AOW-leeftijd. Maar de regeling loopt volgend jaar af.

De vakbonden eisen van de werkgevers en het kabinet dat de regeling blijft bestaan en bovendien wordt verruimd.

Lees ook: 

NS-baas Wouter Koolmees wil vanaf 2026 spitsheffing tegen volle treinen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie…

Lees meer