main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 22 augustus 2024 — 10:27

Man in hoger beroep vrijgesproken van stiekem afdoen condoom

Het gerechtshof in Den Haag heeft de 29-jarige Khaldoun F. uit Rotterdam vrijgesproken van het stiekem afdoen van zijn condoom tijdens de seks, het zogenoemde stealthing. In maart vorig jaar veroordeelde de rechtbank F. hiervoor nog tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat was de eerste veroordeling in Nederland voor ‘condoombedrog’. De rechtbank sprak de verdachte toen vrij van verkrachting, maar veroordeelde hem wel voor dwang.

F. zou tijdens de seks op een date op 26 augustus 2021 stiekem zijn condoom hebben afgedaan. Maar volgens het hof kan dit niet worden bewezen. “De whatsappberichten tussen de verdachte en aangeefster na de seks geven hier onvoldoende aanwijzingen voor.”

Ook een tweede verdachte in een soortgelijke zaak werd eerder vrijgesproken. Volgens de rechtbank viel niet vast te stellen dat hij opzettelijk had gehandeld en expres geen condoom gebruikte. In deze zaak werd geen hoger beroep aangetekend.

Lees ook:

Wordt uitgaansgeweld heftiger? ‘Ik heb complete machetes uit broekspijpen zien vallen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie…

Lees meer