main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP.
Goedemorgen Nederland - 15 juli 2024 — 09:50

Dit moet je doen als je de Nijmeegse Vierdaagse loopt

Vierdaagselopers doen er goed aan om zich voor te bereiden op een enkele bui. Hoewel het mooi wandelweer wordt de komende dagen, is het verstandig om droge kleding en een regenjas mee te nemen, want helemaal natgeregend ligt zelfs bij 22 graden onderkoeling op de loer. Als de zon flink schijnt, moeten de lopers zorgen voor een hoofddeksel en voldoende eten en drinken. Die adviezen geeft het Rode Kruis voor het wandelevenement, dat dinsdag begint.

Ook geeft de hulporganisatie tips over het voorkomen van blaren. “Zorg dat je sokken glad zitten en dat ze niet nat worden. Neem daarom altijd een paar droge sokken mee. Of strooi een klein beetje talkpoeder in je schoenen, sokken en over je voeten. Talkpoeder neemt het vocht op en zorgt dat je minder last hebt van zweetvoeten”, zegt Jeannette Heerschop, die al veertig jaar vrijwilliger is voor het Rode Kruis.

Ontvang jij al onze gratis WNL-nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets!

Blaarpoli

Als lopers toch blaren krijgen, kunnen ze terecht op een van de verzorgingsposten van het Rode Kruis. Bij de start-finish is een grote blaarpoli die tachtig wandelaars tegelijkertijd kan behandelen. “Een gemiddelde blaarbehandeling duurt al snel meer dan 30 minuten. Om dat te versnellen, maken mensen hun eigen voeten schoon, zodat hulpverleners direct aan de slag kunnen”, aldus het Rode Kruis. Vorig jaar zijn er bijna 4500 blaarbehandelingen uitgevoerd. “Het gaat dan gemiddeld om twee tot drie blaren per voet.”

Verder staat er een veldziekenhuis van het Rode Kruis waar tientallen artsen en verpleegkundigen zorg verlenen. In totaal zijn er ruim 850 vrijwilligers van de hulporganisatie aan het werk tijdens de Vierdaagse.

Lees ook:

39.019 wandelaars hebben de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Monumenten in de dierentuin en een paralympisch kampioen

WNL In de Kantine komt deze week uit het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam. Presentatoren Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen:
  • De directeur van Diergaarde Blijdorp, Erik Zevenbergen. De Rotterdamse dierentuin heeft maar liefst 21 Rijksmonumenten;
  • CDA fractievoorzitter Henri Bontenbal  en FD-journalist Martine Wolzak reageren op het regeerakkoord en de uitgelekte Prinsjesdagplannen;
  • Rolstoelbasketballer Mariska Beijer werd afgelopen week gehuldigd nadat ze met haar team goud pakte in Parijs.
Zaterdag om 17.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
Veranderingen bij Omroep WNL

In het eerder dit jaar verschenen rapport van de Commissie Van Rijn over gedrag en cultuur bij de publieke omroepen bleek dat medewerkers van WNL…

Lees meer

Nieuw natuurplan: boeren moeten slechtste natuur herstellen

Als het aan het kabinet ligt, gaan vooral boeren helpen bij het herstellen van de meest kwetsbare natuur in Nederland. Het zogeheten agrarisch natuurbeheer moet…

Lees meer

Meer gevangenen pleegden vorig jaar zelfmoord in cel

In de Nederlandse gevangenissen hebben vorig jaar zestien gevangenen zelfmoord gepleegd. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) spreekt van een opvallende toename, omdat in voorgaande jaren…

Lees meer

Kabinet wil toeslagenschandaal voor eind 2027 afhandelen

Voor het einde van 2027 wil het kabinet alle gedupeerden van het toeslagenschandaal hebben gecompenseerd, inclusief de vergoeding van eventuele aanvullende schade. In het vrijdag…

Lees meer

SP-leider Dijk begrijpt niets van private equity-standpunt zorgminister Agema: ‘Totale lariekoek!’

SP-leider Jimmy Dijk vindt het onbegrijpelijk dat zorgminister Fleur Agema geen verbod wil op private equity in de zorg. Volgens Agema is privaat kapitaal in…

Lees meer