700 honderd liter verf moet de Erasmusbrug weer blauw maken: ‘Het gaat er spectaculair uitzien’
De Erasmusbrug in hartje Rotterdam werd bijna dertig jaar geleden geplaatst. De brug was toen blauw. Door erosie is de kleur veranderd in wit, maar de Maasstad herstelt 'De Zwaan' nu in zijn oude glorie.
Het is een behoorlijk karwei, vertelt projectleider Laurence Peels in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Er gaat zo'n 700 liter doorheen, maar daarvoor moet de brug nog worden schoongemaakt, zelfs in het topje. Peels verwacht dat vooral die schilderwerkzaamheden er spectaculair gaan uitzien, want schilders zullen vastzitten aan een lijn terwijl ze met kwast en roller de brug te lijf gaan.
Tekst gaat verder onder de X.
De Erasmusbrug wordt onder handen genomen: "De brug is nu wit en daar zijn we aan gewend geraakt, maar de brug was oorspronkelijk blauw", zegt projectleider Laurence Peels #WNL pic.twitter.com/18yRxmUkz9
— WNL Vandaag (@WNLVandaag) May 15, 2024
Noord en zuid
Het is de eerste keer dat de brug in zijn 28-jarige bestaan een opknapbeurt krijgt. "Toen het nieuws over de brug kwam, dertig jaar geleden, werd er best sceptisch over gedaan. De brug werd de nieuwe verbinding tussen het noorden en het zuiden van de stad", vertelt bruggenbouwer Marcel Walravens. Die twee stadsdelen hadden weinig met elkaar vandoen. "Maar het heeft in de loop der jaren echt wel voor meer verbinding in de stad betekent."
Tekst gaat verder onder de X.
Voor het eerst in zijn 28-jarige bestaan krijgt de Erasmusbrug een opknapbeurt. "In het begin werd er sceptisch over de brug gedaan, het was de verbinding tussen noord en zuid", vertelt projectleider Marcel Walravens. #WNL pic.twitter.com/ceEKtqNOop
— WNL Vandaag (@WNLVandaag) May 15, 2024
Katalysator
Wethouder Vincent Karremans kan niet trotser zijn op zijn stad. "Vroeger was er heel veel weerstand tegen. Iedereen zei 'wat moeten we met dat enorme ding'. Nu zoveel jaar later is de brug niet meer weg te denken en is het de katalysator geweest voor heel veel ontwikkelingen in de stad."