main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 4 maart 2024 — 15:30

Gebarentolk gaat viral met eigen versie Europapa Joost Klein: ‘Douze points!’

Gebarentolk Mirjam Stolk oogst lof met haar vertaling van het Songfestivalnummer van Joost Klein. Stolk vertaalt op haar YouTube-kanaal vaker liedjes, maar ging dit weekend viral met haar versie van Europapa.

Stolk is gespecialiseerd is in het combineren van muziek en gebarentaal en vertaalt ieder jaar de Nederlandse inzending voor het liedjesfestijn. Haar vertaling van Europapa is inmiddels 280.000 keer bekeken.

Op social media krijgt ze lovende kritiek. “Ze is zo mogelijk nog briljanter dan Joost”, schrijft cabaretier Sjaak Bral op X. Radiopresentator Mischa Blok: “Oh wat geweldig dit. Wat een energie!” BBB-leider Caroline van der Plas noemt het “geweldig”.

Inmiddels vragen veel mensen zich hardop af of de gebarentolk geen onderdeel moet zijn van de podiumact van Klein in Malmö. Zo schrijft Henny Huisman: “Gebarentolk MIRJAM STOLK is dé STER van het songfestivalliedje van JOOST KLEIN EUROPAPA! Mét Mirjam erbij gaan we WINNEN!”

Tekst gaat verder onder X. 

Of Stolk straks naast Klein te zien is, blijft voorlopig een verrassing. AVROTROS laat in een reactie aan De Telegraaf weten nog geen uitspraken te doen over de act.

Ontvang jij al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets!

‘Beter dan Joost Klein’

“Dit is beter dan Joost Klein”, reageert staatssecretaris Maarten van Ooijen in de studio van Goedemorgen Nederland op NPO 1. VVD-Tweede Kamerlid Thom van Campen is enthousiast over Stolk én Klein. “Dit kan niet meer misgaan. Douze points!”

Niet alleen de versie van Stolk valt overigens in de smaak. De inzending van Klein is inmiddels ruim 2,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Bij de bookmakers steeg Klein in een paar dagen tijd van plek 22 naar plek 14. Klein strijdt op 11 mei tijdens de halve finale in Malmö voor een plekje in de eindronde.

Lees ook: 

Songfestivalnummer Joost Klein is ode aan vader en Europa

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer