main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ANP
31 december 2023 — 12:56

Vuurwerkdode Neeritter: politie spreekt van ‘noodlottig ongeval’

De 36-jarige man die zaterdagavond in het Limburgse dorpje Neeritter om het leven kwam door ontploffend vuurwerk, was het slachtoffer van een noodlottig ongeval. Dat concludeert de politie zondag na onderzoek. Uit piëteit met de nabestaanden wil de politie er zondag geen verdere mededelingen meer over doen.

Door het ontploffende vuurwerk raakte iemand anders gewond en die moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook over de aard van deze verwondingen en de identiteit van de gewonde doet de politie geen mededelingen, in verband met de privacy, aldus een woordvoerster.

De twee staken zaterdagavond rond 20.45 uur in de tuin van een woning aan de Rutjensstraat in Neeritter vuurwerk af toen het mis ging. Een stuk vuurwerk ging af in de nabijheid van de man, die ter plaatse aan zijn verwondingen overleed. De ander raakte gewond, aldus de politie in een verklaring zaterdagavond.

De politie onderzoekt volgens de woordvoerster nog om wat voor vuurwerk het ging.

Lees ook:

Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond pleit voor vuurwerkverbod: ‘Hoeveel doden moeten er nog vallen?’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer