Podcast Het Misdaadbureau: ‘Ik zag dat mijn vriendin dood was via een foto op Facebook’
Beelden van jongeren die een passant zó hard tegen het hoofd schoppen dat ‘ie bewusteloos raakt, van een automobilist die na een ernstig ongeluk gereanimeerd wordt, of van een plaats delict na een steek- of schietpartij. Gewelddadige filmpjes worden vaak op grote schaal verspreid via sociale media, en dat heeft grote impact op slachtoffers en nabestaanden.
Of via je favoriete podcast-app.
Presentator Jill Bleiksloot gaat in gesprek met CDA-kamerlid Anne Kuik, zij dient een wetsvoorstel in om het verspreiden van dit soort video’s strafbaar te maken en met Evy Khouw, oprichter van stichting Namens de Familie. Zij staat slachtoffers en nabestaanden bij die onverwachts middelpunt van het nieuws worden. Onze onderzoeksjournalist Noa van Oostrom is in de cijfers en achtergronden gedoken.
Heeft u een vraag over misdaad? De onderzoeksredactie van Het Misdaadbureau beantwoordde eerder al vragen als ‘Hoe vaak wordt er gestolen bij de zelfscankassa?‘, ‘Waarom worden vrouwen verliefd op mannen in de gevangenis?‘ en ‘Heeft het zin om aangifte te doen van fietsendiefstal?‘ Heeft u ook een vraag, stuur die dan het liefst als audio-bericht naar Het Misdaadbureau via 06 57 83 28 94. Wie weet wordt jouw vraag behandeld in de volgende uitzending!