Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Kinderen weten nog te vaak niet waar hun eten vandaan komt

Matthijs Meulblok

Te veel kinderen weten niet waar het eten op hun bord vandaan komt. Daar moet verandering in komen, vinden de initiatiefnemers van de Week van de Klasseboer. Kinderen gaan langs bij boeren in de buurt om daar hopelijk wat van op te steken.

Zo'n driekwart van ons eten komt uit het buitenland, maar een kwart ervan komt toch echt van eigen bodem. Wilma Zonnenberg ontvangt deze week een aantal schoolklassen op de boerderij om hen uit te leggen waar hun eten zoal vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. "Door het zelf te doen, te ruiken en te voelen blijft het hangen", zegt ze tegen Goedemorgen Nederland.

Moestuintje

Journalist bij het Financieele Dagblad Anna Dijkman vindt het een goed initiatief, zegt ze in de studio. "Mijn oudste had schooltuinen op school en die gingen zelf eten verbouwen." Zelf heeft ze ook een moestuin en krijgen haar kinderen ook mee hoe veel moeite het verbouwen van voedsel kost. "Dan zien ze dat we heel hard werken en dan hebben we drie pompoenen aan het eind van de zomer. Dat is ook wel goed om te zien."


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau