main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 27 maart 2023 — 08:43

Oranje krijgt kans zich tegen Gibraltar te herpakken: ‘Het moet minimaal 7-0 worden’

Nadat het Nederlands elftal afgelopen vrijdag werd afgedroogd door de Fransen moet er vanavond in De Kuip met minstens 7-0 gewonnen worden, zegt hoofdredacteur van Helden Magazine Barbara Barend. Dan speelt Oranje tegen Gibraltar. “Om het chagrijn weg te spoelen: het elftal heeft wel wat goed te maken”, zegt Barend.

De nederlaag tegen Frankrijk (4-0) werd onder meer veroorzaakt door het gemis van een groot aantal spelers, zegt Barend. Dat zal bij de kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar minder groot zijn. “Cody Gakpo en Matthijs de Ligt keren terug, en ik verwacht dat die ook vanavond zullen starten”, zegt Barend over de twee spelers die bij de wedstrijd vrijdag getroffen waren door een buikgriep. Ook Denzel Dumfries, die tegen de wedstrijd van Frankrijk geschorst was, staat weer op het veld.

Gibraltar staat op de tweehonderdste positie van de FIFA-wereldranglijst. Dat is te verklaren doordat ze in totaal 39 WK- en EK-kwalificatiewedstrijden speelden en deze allemaal verloren. Het team uit het Brits overzees gebied scoorde in totaal twaalf keer, en kreeg maar liefst 180 tegengoals.

‘Je moet echt boven de 5-0 gaan scoren’

“Je moet echt boven de 5-0 gaan scoren”, denkt Barend. “Ik denk dat er misschien één of twee spelers bij Gibraltar in de Eredivisie kunnen spelen, maar dat is het dan ook. Je kunt het team bij wijze van spreken vergelijken met mijn het derde elftal van mijn oude voetbalclubje in Buitenveldert”, grapt de sportjournalist. “Daar moet je echt heel dik van winnen.”

Nederland won twee jaar geleden met 7-0 en 6-0 van Gibraltar. De wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar begint om 20.45 uur.

Lees ook:

Het voetbalsprookje van Spakenburg: blik op de week van WNL In de Kantine

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer

Geert Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB “op wat voor manier dan ook” om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken….

Lees meer