main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 24 januari 2023 — 08:56

Politie nog altijd op zoek naar schutter Zwijndrecht: kijk uit naar grijze Skoda Octavia

De politie roept op uit te kijken naar een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F, waarin de voortvluchtige Minh Nghia Vuong mogelijk rijdt. Hij schoot zaterdag twee mensen neer bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. 

De auto waarin de schutter na het schietincident is gevlucht is vannacht door de politie gevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht. De politie denkt dat Minh Nghia Vuong nu rijdt in de grijze Skoda. “We roepen op: ziet u die auto rijden, bel dan 112”, zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Bij de schietpartij kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Zij zou de ex-vriendin zijn van de schutter. De politie publiceerde zondag een foto van de verdachte – die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd – en vraagt mensen hem, of de grijze Skoda, niet zelf te benaderen.

Tips over Minh Nghia Vuong en zijn verblijfplaats zijn “nog steeds van harte welkom”, zegt politiewoordvoerder Lillian van Duijvenbode.

Mogelijk grens over

De politie houdt er rekening mee dat Minh Nghia Vuong Nederland inmiddels heeft verlaten. Hij staat internationaal gesignaleerd. “Dat betekent dat alle grensposten en overheden in het buitenland kennis is gegeven dat wij op zoek zijn naar deze man en deze auto. Als hij in het buitenland wordt gesignaleerd, krijgen wij een seintje”, aldus Van Duijvenbode.

De politie zegt onafgebroken onderzoek te doen om de verdachte op te sporen. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen, zegt de politie. Gisteren werd al gesproken over een klopjacht.

Tientallen tips

Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen, meldt de politie. Deze worden allemaal onderzocht. Ook zijn er op meerdere plekken invallen gedaan, maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van Minh Nghia Vuong.

Lees ook: 

Politie: klopjacht op schutter winkelcentrum Zwijndrecht, wees waakzaam

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer