main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 24 januari 2023 — 08:56

Politie nog altijd op zoek naar schutter Zwijndrecht: kijk uit naar grijze Skoda Octavia

De politie roept op uit te kijken naar een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F, waarin de voortvluchtige Minh Nghia Vuong mogelijk rijdt. Hij schoot zaterdag twee mensen neer bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. 

De auto waarin de schutter na het schietincident is gevlucht is vannacht door de politie gevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht. De politie denkt dat Minh Nghia Vuong nu rijdt in de grijze Skoda. “We roepen op: ziet u die auto rijden, bel dan 112”, zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Bij de schietpartij kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Zij zou de ex-vriendin zijn van de schutter. De politie publiceerde zondag een foto van de verdachte – die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd – en vraagt mensen hem, of de grijze Skoda, niet zelf te benaderen.

Tips over Minh Nghia Vuong en zijn verblijfplaats zijn “nog steeds van harte welkom”, zegt politiewoordvoerder Lillian van Duijvenbode.

Mogelijk grens over

De politie houdt er rekening mee dat Minh Nghia Vuong Nederland inmiddels heeft verlaten. Hij staat internationaal gesignaleerd. “Dat betekent dat alle grensposten en overheden in het buitenland kennis is gegeven dat wij op zoek zijn naar deze man en deze auto. Als hij in het buitenland wordt gesignaleerd, krijgen wij een seintje”, aldus Van Duijvenbode.

De politie zegt onafgebroken onderzoek te doen om de verdachte op te sporen. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen, zegt de politie. Gisteren werd al gesproken over een klopjacht.

Tientallen tips

Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen, meldt de politie. Deze worden allemaal onderzocht. Ook zijn er op meerdere plekken invallen gedaan, maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van Minh Nghia Vuong.

Lees ook: 

Politie: klopjacht op schutter winkelcentrum Zwijndrecht, wees waakzaam

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Sven Op 1

Het aantal asielzoekers dat Nederland staat te wachten “is niet op een verantwoorde manier op te vangen”, stelt oud-minister Henk Kamp. Wat hem betreft is de maat dan ook vol. “Het is een onhoudbare situatie, en ik heb geen geduld.” Als er geen andere weg mogelijk is, adviseert hij daarom dan ook desnoods het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) op te zeggen.

Sven Op 1 is nu te beluisteren via je favoriete podcast-app.

Podcast Het Misdaadbureau

Minister Dilan Yeşilgöz vertelt waarom zij straatintimidatie wil verbieden. Wie zijn de daders? Laten ze zich weerhouden door een boete? En zijn er genoeg handhavers om daadwerkelijk in te grijpen?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz, burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en gedragspsycholoog Dané Mulder. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Nu te beluisteren in je favoriete podcastapp!

Verdachte fataal ongeval A59 filmde zijn snelheid: 250 km per uur

De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, reed…

Lees meer

Meerdere Jumbo-winkels verbannen sigaretten: ‘Niet meer van deze tijd’

Minstens vier Jumbo winkels stoppen een jaar eerder dan gepland met de verkoop van sigaretten, zo blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. Het gaat…

Lees meer

Overleden chauffeur na aantal dagen aangetroffen in cabine van truck

Op een parkeerplaats in Eindhoven heeft de politie dinsdagnacht een overleden vrachtwagenchaffeur gevonden. Dat meldt Omroep Brabant. Vermoedelijk lag de man er al enkele dagen….

Lees meer

Haagse burgemeester niet blij met niet vervolgen A12-blokkeerders

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag is “niet blij” met het besluit van het Openbaar Ministerie om de klimaatactivisten die zaterdag de snelweg A12…

Lees meer

Rechter gaat voorlopig niet mee in bezwaar ON! tegen brief Uslu

De rechter gaat voorlopig niet mee in het bezwaar van omroep Ongehoord Nederland tegen de brief van de NPO aan staatssecretaris Gunay Uslu (Media). Dat…

Lees meer

Aantal mensen in bijstand blijft dalen door krappe arbeidsmarkt

Het aantal mensen in de bijstand loopt steeds verder terug, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eerste voorlopige cijfers. Sinds begin 2013…

Lees meer

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in vrouwengevangenis Nieuwersluis

Gedetineerde vrouwen in de gevangenis in Nieuwersluis (Utrecht) zijn slachtoffer van structureel niet-integer gedrag, waaronder seksueel wangedrag, vanuit het personeel. Dit is de conclusie van…

Lees meer

Nederlandse verdachte bij groot Duits onderzoek naar IS-netwerk

In het grote onderzoek naar een financieringsnetwerk van terreurbeweging Islamitische Staat, waarvoor in heel Duitsland invallen zijn gedaan, is ook een Nederlandse verdachte in beeld….

Lees meer

VVD-prominent Henk Kamp over asiel: zeg desnoods internationale verdragen op

Het aantal asielzoekers dat Nederland staat te wachten “is niet op een verantwoorde manier op te vangen”, stelt oud-minister Henk Kamp in het WNL-radioprogramma Sven…

Lees meer

Bergkamp stuurt brief aan Twitter: neem directe actie tegen dreigtweets aan Kamerleden

Twitter moet “directe actie” en “serieuze stappen” nemen tegen bedreigende en gewelddadige tweets richting Tweede Kamerleden, zegt Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Ze schrijft een brief aan…

Lees meer