main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 24 januari 2023 — 08:56

Politie nog altijd op zoek naar schutter Zwijndrecht: kijk uit naar grijze Skoda Octavia

De politie roept op uit te kijken naar een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F, waarin de voortvluchtige Minh Nghia Vuong mogelijk rijdt. Hij schoot zaterdag twee mensen neer bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. 

De auto waarin de schutter na het schietincident is gevlucht is vannacht door de politie gevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht. De politie denkt dat Minh Nghia Vuong nu rijdt in de grijze Skoda. “We roepen op: ziet u die auto rijden, bel dan 112”, zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Bij de schietpartij kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Zij zou de ex-vriendin zijn van de schutter. De politie publiceerde zondag een foto van de verdachte – die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd – en vraagt mensen hem, of de grijze Skoda, niet zelf te benaderen.

Tips over Minh Nghia Vuong en zijn verblijfplaats zijn “nog steeds van harte welkom”, zegt politiewoordvoerder Lillian van Duijvenbode.

Mogelijk grens over

De politie houdt er rekening mee dat Minh Nghia Vuong Nederland inmiddels heeft verlaten. Hij staat internationaal gesignaleerd. “Dat betekent dat alle grensposten en overheden in het buitenland kennis is gegeven dat wij op zoek zijn naar deze man en deze auto. Als hij in het buitenland wordt gesignaleerd, krijgen wij een seintje”, aldus Van Duijvenbode.

De politie zegt onafgebroken onderzoek te doen om de verdachte op te sporen. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen, zegt de politie. Gisteren werd al gesproken over een klopjacht.

Tientallen tips

Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen, meldt de politie. Deze worden allemaal onderzocht. Ook zijn er op meerdere plekken invallen gedaan, maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van Minh Nghia Vuong.

Lees ook: 

Politie: klopjacht op schutter winkelcentrum Zwijndrecht, wees waakzaam

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Verkiezingsuitslag bevestigd: PVV grootste in Kamer, D66 loopt 10e zetel op haar naar mis

De PVV wordt inderdaad de grootste fractie in de nieuwe Tweede Kamer. De partij van Geert Wilders krijgt 37 zetels. Daarna volgen GroenLinks-PvdA met 25…

Lees meer

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer