WNL start wekelijks onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau op NPO Radio 1
Omroep WNL versterkt zich het komende jaar met een nieuw onderzoeksprogramma op NPO Radio1. Het Misdaadbureau wordt vanaf januari een wekelijks programma dat onderzoek doet naar onder meer actuele regionale misdaad. Veel van deze misdaden staan niet op zich maar spelen ook op andere plekken in Nederland en verdienen onderzoek en verbreding. Maaike Timmerman zal de uitzendingen gaan presenteren.
Het Misdaadbureau, dat vanaf januari op vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur wordt uitgezonden, richt zich met verdieping en verbreding op actuele misdaadzaken. Wekelijks onderzoekt de ervaren redactie zaken of ontwikkelingen die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij. Naast deze zaken kunnen luisteraars ook zelf ideeën voor onderzoek opperen via de WNL Misdaadlijn, waaruit de redactie een selectie maakt.
Radioprogramma en podcast
Naast het radioprogramma zal er ook wekelijks een podcast verschijnen onder dezelfde titel. Het Misdaadbureau is een voortzetting en versterking van de nu nog lopende podcast Het Onderzoeksbureau, dat onderzoek doet naar misdaad en misstanden.
Johann de Graaf, Chef Radio en Podcast bij Omroep WNL: “Het Misdaadbureau komt voort uit de tweewekelijkse podcast Het Onderzoeksbureau. We zijn blij dat we het onderzoek en de kennis van de redactie met NPO Radio1 een groter podium kunnen bieden. Bovendien wordt de podcast Het Misdaadbureau bij de start van het radioprogramma ook wekelijks aangeboden”.
Onderwerpen die de luisteraar raken
Met het kiezen van onderwerpen die regionaal spelen wil Omroep WNL dicht bij de luisteraar staan. Een illegale sigarettenfabriek op een industrieterrein in Brabant, vage smokkel in kleine zeehavens in Noord-Nederland of ondermijning op het platteland. Het lijken lokale incidenten, maar na onderzoek blijkt het vaak breder voor te komen in Nederland.
"Het Misdaadbureau heeft oog voor die ontwikkelingen, maar ook voor de mensen die te maken hebben mét deze ontwikkelingen. Of die aan de frontlinie van onze veiligheid staan. Bijvoorbeeld politie, bestuurders of advocaten. Die dag in, dag uit werken aan een veilig Nederland. In het programma krijgen ook zij ruimte om hun verhaal te doen."