main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 24 oktober 2022 — 10:39

Schiphol keldert op ranglijst klanttevredenheid: van Europese top naar teleurstellende middenmoot

Schiphol is gekelderd op de lijst van klanttevredenheid. De luchthaven stond op dat vlak jarenlang in de top, maar de middenmoot op de Europese ranglijsten is de nieuwe realiteit. Dat blijkt uit een inventarisatie van Vliegveldinfo.nl.

Vliegveldinfo.nl deed onderzoek naar Google-beoordelingen van de honderd grootste en drukste luchthavens van Europa. Met als conclusie: Schiphol is wat betreft klanttevredenheid gezakt naar plek 40.

Ellenlange wachtrijen, gecancelde vluchten, zoekgeraakte koffers en personeelstekorten. De chaos die al maandenlang gaande is op de luchthaven bij Amsterdam heeft tot dit teleurstellende resultaat geleid. Het is volgens de oprichter van de website Guus Wantia toch een opvallend eindoordeel. “Alle problemen hebben voor imagoschade gezorgd. Hiervoor waren zij uitblinker”, zegt Wantia tegen het Algemeen Dagblad.

Slechte score Eindhoven Airport

Eindhoven Airport komt overigens nog slechter uit de verf met een zeventigste plek op de ranglijst. Daarmee staat het wel nog boven Charles de Gaulle in Parijs. De best scorende luchthavens zijn die van Zürich, Athene en Porto. De rode lantaarndragers zijn de luchthavens van Bordeaux in Frankrijk, Heraklion in Griekenland en Manchester in het Verenigd Koninkrijk.

LEES OOK: Voormalig Eneco-baas Ruud Sondag nieuwe interim-topman Schiphol

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer