main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zondag - 23 oktober 2022 — 12:11

Pieter Omtzigt: Bestuurscultuur in Den Haag alleen nog maar verslechterd

Volgens onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is de bestuurscultuur in Den Haag alleen nog maar verslechterd. “Als je geen langetermijnvisie hebt en geen idee waar je naartoe wil, dan probeer je iedere dag oplossingen te vinden voor het probleem of de krantenkop van de dag”, aldus Omtzigt in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

Het onafhankelijk Kamerlid was in het programma te gast om te praten over de recente crisismaatregelen die het kabinet treft om de hoge energieprijzen te compenseren. Het kabinet springt volgens hem van ‘ijsschots naar ijsschots’ en komt met oplossingen die voornamelijk werken voor de korte termijn. “Neem dat prijsplafond. Als je een goed plan wil maken, heb je tijd nodig. Omdat het plan in een weekend is vormgegeven zijn er fouten gemaakt, mis je de mensen die aangesloten zitten op blokverwarming en voldoe je als overheid niet aan de kerntaak: het garanderen van bestaanszekerheid van mensen.”

Eigen partij

Over het oprichten van een eigen partij doet Omtzigt nog geen uitspraken. ‘’De vraag is vanaf dag 1 toen ik terugkeerde van mijn burnout al gesteld. Het gaat steeds beter en ik probeer zoveel mogelijk goede mensen om me heen te verzamelen. Zodra die vraag over een nieuwe partij echt voor me ligt, zal er een antwoord op volgen.’’, zo besluit Omtzigt in WNL op Zondag.

LEES OOK: Verwarming aan of personeel thermokleding geven? Winkeliers worstelen met energierekening


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer