Onderzoek naar Hebe en Sanne gaat door: ‘Hoe kan een auto op één van de drukste kruispunten zomaar verdwijnen?’
De politie doet nog volop onderzoek naar het ongeluk waarbij de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne Bos om het leven zijn gekomen. Maar de vraag blijft: hoe kan een auto op één van de drukste kruispunten in Nederland zomaar dagen van de kaart verdwijnen?
Na een zoektocht van twee dagen werden de lichamen van de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleider Sanne Bos woensdagavond gevonden in de auto van Bos. De zwarte auto, met twee lichamen erin, werd door een politiehelikopter gevonden in het water onderaan een talud tussen de A2 en de A59, bij het knooppunt Empel vlak bij Den Bosch.
Een noodlottig ongeval lijkt het meest aannemelijk, maar er is nog genoeg na te gaan. Zo worden de weersomstandigheden momenteel onder de loep genomen. "Gladheid, mist, dat soort omstandigheden. Die zijn natuurlijk bepalend voor de manier waarop een aanrijding of een eenzijdig ongeval kan plaatsvinden," zegt de politie.
"Voor de politie is het ook nog een raadsel hoe het kan dat de Kia waarin Sanne en Hebe reden zomaar kon verdwijnen," zegt Noël van Hooft, verslaggever van Omroep Brabant, in Op1. "De politie hoopt nog op meer tips en doet nog volop onderzoek."
Tekst gaat verder onder de Tweet.
Tips
Toch klinkt er ook al kritiek op de politie. Er zouden namelijk al eerder tips zijn binnengekomen over de plek waar de Kia uiteindelijk is gevonden, maar die zijn niet goed onderzocht door de politie. "De politie zegt daarop dat ze niks zagen. Ze hebben daarom ook de politiehelikopter niet ingezet. Later zijn ze weer teruggegaan en vonden ze een deel van de auto." Mogelijk heeft het signaal van de telefoon van Sanne ook voor verwarring gezorgd," aldus Van Hooft. Door een storing bij KPN was het laatst gemeten signaal 30 km van de vindplaats gemeten.
LEES OOK: Lange zoektocht naar Hebe en Sanne komt mogelijk door netwerkstoring