main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Ernst Kuipers.
Goedemorgen Nederland - 12 augustus 2022 — 10:47

Actiegroepen huisartsen boos op Zorgminister Ernst Kuipers na aankondiging herhaalprikken

Twee actiegroepen van huisartsen zijn boos op zorgminister Ernst Kuipers. Ze hebben hem een ‘motie van treurnis’ gestuurd over het extra werk dat zij te doen krijgen in de voorbereiding op de volgende coronavaccinatieronde, zo bevestigt een van de twee groepen na berichtgeving van het AD. “Het is de zoveelste keer dat huisartsen, zonder overleg, geconfronteerd worden met extra werk”, schrijven de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De Bevlogen Huisartsen’.

In juli kondigde minister Kuipers aan dat alle 12-plussers vanaf half september een herhaalprik tegen het coronavirus kunnen krijgen. Naast zorgpersoneel met patiëntencontact zijn ook mensen met een hoger medisch risico als eersten aan de beurt. Huisartsen zouden die selectie moeten maken. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) liet direct na de aankondiging al weten niet blij te zijn met de gang van zaken. “We hadden afgesproken dat de voorwaarden, timing en proces vooraf helder zouden zijn. Nu ontstaat er onrust die niet had gehoeven.”

Onbegrip

‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De Bevlogen Huisartsen’ melden nu ook boos te zijn dat Kuipers heeft “besloten” dat huisartsen “midden in de zomerperiode tijd kunnen vrijmaken om onze patiënten, die voorrang zouden moeten krijgen bij een Covid-booster, te identificeren”. Volgens de actiegroepen is “het onbegrip over deze respectloze manier van doen groot. Wij willen niet meer geconfronteerd worden met werkzaamheden waarover geen overleg is geweest.”

De huisartsen willen dat de minister met onder meer de LHV in gesprek gaat om “te zorgen voor de juiste tijdlijnen en goede randvoorwaarden. Pas dan kunnen de huisartsen kijken op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren.”

Hoeveel mensen bij de twee actiegroepen zijn aangesloten, kan een van de huisartsen van ‘Help de huisarts verzuipt’ niet precies zeggen. Ze verwijst naar de besloten Facebook-groep van die actiegroep, die bijna 1600 leden heeft.

LEES OOK: Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door enorme droogte

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier