main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: Elvin Boer
De Bodyguard - 4 augustus 2022 — 10:55

Welmoed Sijtsma presenteert nieuw programma De Bodyguard bij WNL

Omroep WNL komt vanaf 31 augustus met een nieuw programma: De Bodyguard! In een achtdelige serie begeleidt presentatrice Welmoed Sijtsma tien kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. Wie wordt dé bodyguard van Nederland?

Politici, rechters, advocaten, journalisten en opiniemakers worden steeds vaker bedreigd om wat ze zeggen of doen. Die toenemende onveiligheid vindt Omroep WNL een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. De vraag naar persoonsbeveiliging neemt in Nederland de afgelopen jaren met een schokkend tempo toe, en daarmee vanzelfsprekend de vraag naar goede beveiligers.

In de Bodyguard melden tien Nederlanders zich daarom aan voor een intensief trainingsprogramma, dat geleid wordt door Nico Raat en Malcolm Wynter. Deze internationaal gerenommeerde persoonsbeveiligers verzorgen nu al trainingen aan zowel overheids-als commerciële instanties.

Fysiek en mentaal belastend

In acht dagen zijn de kandidaten onderdeel van selectiemethodes die het uiterste van ze vragen. Ze moeten moeten voortdurend scherp blijven en lef tonen. “De kandidaten gaan de strijd met elkaar aan. Met verschillende opdrachten, op het fysieke vlak maar ook als het gaat ook om opmerkzaamheid, flexibiliteit en incasseringsvermogen”, stelt Sabine Baak namens WNL. De Bodyguard is een afvalrace, waarbij iedere week een persoon afscheid moet nemen. “Met kandidaten die allemaal hun eigen redenen hebben om de bodyguard te willen zijn.”

Uiteindelijk kan er maar één kandidaat de beste zijn, en die wordt uitgekozen door Nico en Malcolm. Zij kijken daarbij naar competenties die de kandidaten al van nature in zich hebben, zoals onder meer de juiste houding, doorzettingsvermogen, en het samenwerkingsvermogen, maar in het WNL-programma wordt de kandidaten uiteraard ook nieuwe kennis bijgebracht.

Nico en Malcolm werken zelf al ruim 30 jaar in de persoonsbeveiliging. Nico ontwikkelde zich bij de politie, Malcolm bij de speciale eenheden van de marechaussee en politie. Ze opereren internationaal en beveiligen sterren als Lady Gaga en Martin Garrix.

Veiligheid

“Sinds 1 januari is WNL een volwaardige omroep en daar pas een breder programma aanbod bij. Binnen onze omroep zijn er een paar dingen die we heel belangrijk vinden. Economie, politiek en ook veiligheid”, legt Baak uit. “Dit programma valt onder veiligheid. De ontwikkeling dat steeds meer mensen beveiligd moeten worden om wie ze zijn, wat ze doen of zeggen, is zeer zorgelijk. Er zijn gewoon steeds meer mensen nodig voor beveiliging. Daar draagt dit programma aan bij.”

De Bodyguard is vanaf 31 augustus te zien bij WNL op NPO 3.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: Sven op 1 Zomereditie

Met miljoenen huishoudens die financieel in de knel raken richt vakbond FNV de ogen op de politiek en het bedrijfsleven. Zij moeten over de brug komen met geld. De bond wil daarvoor de straat op gaan en actie voeren. Voorzitter Tuur Elzinga praat erover met Thomas van Groningen in Sven op 1: Zomereditie.

Maandag t/m vrijdag om 11.30 uur

WNL Haagse Lobby Podcast

De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met 115 257 inwoners. Immigratie speelt daar ook een grote rol in en de verwachting is dat dit de komende decennia alleen maar zal toenemen. Dit brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen wij ervoor om dit in goede banen te leiden? Hoe zien de uitdagingen er precies uit?

Martijn de Greve bespreekt het in WNL Haagse Lobby Podcast met:

  • Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk
  • Immigratiedeskundige Jan van de Beek
  • Arbeidseconoom Pieter Gautier
Maandag tussen 20.30 en 21.30
FNV-voorzitter Elzinga voorziet stakingen: ‘Inflatiecompensatie nodig, anders wordt het hete herfst’

Het kabinet overlegt deze week opnieuw over wat het kan doen tegen de torenhoge inflatie en de koopkrachtcrisis. Den Haag kijkt daarbij ook naar werkgevers….

Lees meer

Detailhandel ziet omzet groeien door prijsstijging, maar volume neemt af

De detailhandel draaide in het tweede kwartaal van 2022 ruim 3 procent meer omzet dan een jaar eerder, in hetzelfde kwartaal. De hogere omzet heeft…

Lees meer

Nederland groeit uit zijn voegen, hoe houden we het land met straks 20 miljoen mensen leefbaar?

Volgens cijfers van het CBS en verschillende bevolkingsonderzoeken groeit de Nederlandse bevolking gestaag door. Nu telt Nederland zo’n 17,7 miljoen inwoners en modellen geven aan…

Lees meer

Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder…

Lees meer

Oppas die ontucht pleegde: wat ik deed was fout, ik ben de dader

De 53-jarige vrouw die in de regio Eindhoven als oppas werkte en ontucht pleegde met zeker zeven kinderen, heeft maandag in een verklaring bij de…

Lees meer

Rijkswaterstaat: verwijderde vlaggen soms weer teruggehangen

Rijkswaterstaat worstelt met weggehaalde omgekeerde vlaggen die vervolgens opnieuw worden opgehangen. Hoeveel vlaggen Rijkswaterstaat heeft weggehaald en hoeveel er teruggehangen zijn, kon een woordvoerster niet…

Lees meer

ProRail en wegvervoerders verwachten meer drukte door laag water

ProRail maakt zich op voor een grotere vraag naar goederenvervoer per spoor door de lage waterstanden in belangrijke rivieren voor de binnenvaart. Brancheverenigingen van vervoersbedrijven…

Lees meer

Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben

Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de ‘coronapil’ Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en…

Lees meer

Ontvang de gratis WNL Vandaag Nieuwsbrief

Iedere dag de actualiteit gratis in je mailbox.

Schrijf je in