main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ANP
3 augustus 2022 — 11:06

Veel drukte op Europese wegen door ‘laatste zwarte zaterdag’

Komend weekend wordt het op de Europese wegen opnieuw erg druk. De ANWB spreekt van de “laatste zwarte zaterdag”. Verwacht wordt dat miljoenen vakantiegangers vertrekken naar hun vakantiebestemming of juist naar huis reizen. Om de grootste drukte te vermijden is vertrekken op zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland of zondag op weg gaan het beste, meldt de ANWB

In Nederland zorgen onder meer werkzaamheden voor vertraging. De A50 van Arnhem naar Apeldoorn is tot 22 augustus dicht tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen. Ook is er de Sneekweek en het skûtsjesilen op de Friese meren. Door de Canal Parade is het zaterdag in Amsterdam extra druk en op de Maasplassen in Roermond vindt het Solar Weekend plaats.

Tekst gaat verder onder tweet

Frankrijk en Oostenrijk

De Franse verkeerspolitie verwacht zaterdag extreem lange files in het zuidoosten van het land, rond het middaguur zou het gaan om meer dan 800 kilometer. In Duitsland wordt het vrijdagmiddag en zaterdag erg druk, ook door terugkerend vakantieverkeer. Richting Kroatië wordt veel verkeer verwacht en in het noorden van het land tussen Hamburg en de Deense grens wordt het druk.

In Oostenrijk lopen vakantiegangers zaterdag op de A10/A11 Salzburg-Villach-Slovenië veel vertraging op. Vrijdag en zaterdag wordt het in Zwitserland “zoals gebruikelijk aansluiten voor de Gotthardtunnel op de A2”, aldus de ANWB. Zaterdag loopt de wachttijd op in beide richtingen tot ruim twee uur. Ook in Italië wordt het zaterdag behoorlijk druk. Reizigers moeten op de A22 Brennero-Verona bij Trento rekenen op twee uur extra reistijd.

Vakantie

De verwachte drukte op de wegen lijkt Nederlanders niet tegen te houden om op vakantie te gaan. Daar deed ANWB eerder al onderzoek naar en vertelde hierover in Goedemorgen Nederland. “Driekwart van de Nederlanders is echt vast van plan om op vakantie te gaan”, zegt Marjon Kaper, directeur ANWB Reizen.

Kijk hieronder naar de video.

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Zo ziet het vakantieweer in Nederland er de komende dagen uit

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege antisemitische bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor met antisemitische teksten. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer