main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
20 juli 2022 — 14:50

Vrouw probeert op dolfijn te klimmen na reddingsactie door badgasten

Een dolfijn was dinsdag op het strand bij Zandvoort aangespoeld. Zwemmers duwden de dolfijn terug, maar een zwemster dacht daarna dat het een goed idee was om op het dier te gaan zitten. De beelden van de vrouw op de dolfijn gaan rond op Dumpert. De verontwaardiging over de actie is groot, vooral omdat de vrouw precies op het moment dat de dolfijn weer genoeg kracht heeft om richting zee te zwemmen, besluit om op het dier te gaan zitten. Te zien is dat de vrouw direct wordt aangesproken door de redders van de dolfijn.

Toch leek de vrouw de omstanders niet helemaal te begrijpen, want ze probeert na haar eerste poging een tweede keer op het dier te klimmen. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat badgasten het dier voor de tweede keer moeten redden.

De vrouw heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. “We gaan met haar in gesprek”, zo zegt de politie, die eerder op woensdag liet weten naar de vrouw op zoek te zijn. Er wordt onderzocht of het strafbaar is wat de vrouw deed.

Dolfijn niet meer gesignaleerd

SOS Dolfijn is nog tot laat op het strand van Zandvoort gebleven om te kijken of de dolfijn niet weer aanspoelde. Vrijwilligers van de dierenhulporganisatie hebben woensdagochtend het strand tussen Katwijk aan Zee en IJmuiden gecontroleerd om te kijken of de spitssnuitdolfijnen niet alsnog zijn aangespoeld. Dat is niet gebeurd.https://twitter.com/SOSDolfijn/status/1549414359817912326


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer

Geert Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB “op wat voor manier dan ook” om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken….

Lees meer