main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Marc Bonten
8 februari 2022 — 14:51

Bonten verwacht einde huidig OMT: ‘Gaat niet lang meer duren’

Arts-microbioloog Marc Bonten, lid van Outbreak Management Team (OMT) dat de regering adviseert over de corona-aanpak, denkt dat de tijd van dit gezelschap er binnenkort wel opzit. Althans, zeker voor een periode. Dat zei hij op BNR-radio. “Ik denk dat het niet heel lang meer gaat duren.”

De hoogleraar, onder meer verbonden aan het UMC Utrecht, verwacht na de besmettingspiek meer rust aan het coronafront. Bonten verwacht dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het wel afkan met het Centrum Infectieziektebestrijding en de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding. Die kunnen er volgens hem nu ook “heel goed over adviseren”. Het OMT is dan “in deze samenstelling niet meer nodig”. Het OMT bestaat uit vaste leden en enkele extra specialisten.

Hij sluit niet uit dat er later nieuwe varianten kunnen opduiken die aan de vaccins weten “te ontsnappen” en veel infecties veroorzaken. Bij zulke “verrassingen” kan het OMT wel “weer eens een keer bij elkaar” worden geroepen. Bonten zegt niet de enige te zijn binnen het OMT die het einde ziet naderen, al wordt er niet als zodanig over gesproken.

Hij benadrukt dat het nog te vroeg is om preciezer te zeggen wanneer de rust indaalt, maar de kans erop is in ieder geval groot.

LEES OOK: Gommers blijft toch lid van het OMT

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB sluiten akkoord over nieuw kabinet

Bijna zes maanden na de verkiezingen zijn PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. “We hebben…

Lees meer

Rutte geschokt nadat Slovaakse premier is beschoten, Fico niet buiten levensgevaar

Mark Rutte reageert geschokt op het bericht dat de Slovaakse premier Robert Fico is beschoten en daarbij levensbedreigend gewond is geraakt. “Ik wens hem veel…

Lees meer