main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Mark en Margreets Weekend - 23 oktober 2021 — 19:02

PODCAST: ‘Hans Teeuwen haalt verschrikkelijk uit naar alles en iedereen’

Hans Teeuwen haalt “verschrikkelijk uit naar alles en iedereen” in het beste interview van dit weekend. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend.

Teeuwen vertelt in het interview dat hij zijn theatervoorstelling uitstelt uit onvrede met de coronatoegangsbewijzen. “Als we dit systeem zonder slag of stoot accepteren, heeft de overheid een middel in handen om mensen tot gewenst gedrag te bewegen”, zegt Teeuwen. “Dat is zo ingrijpend. De stilte erover bevalt mij helemaal niet.”

Koster: “Even voor de nuance, Teeuwen heeft zich wel laten vaccineren. Het is niet zo dat hij daar tegen is, maar hij vind de QR-code te ver gaan.”

‘Lekker tegen de wokies in’

Teeuwen gaat ook “even lekker tegen de wokies in”, zegt Koster. “Daar ageert hij al jaren tegen.” Zo valt in het interview te lezen: “Voor die woke-activisten is alles een machtsstrijd. Woke heeft niks, geen muziek, geen lol, alleen maar boosheid en verontwaardiging. Ik vind ze knettergek, maar ze zijn wel bevlogen en fanatiek.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft zijn gesprek met Teeuwen mooi opgeschreven, complimenteert Koster. Margreet Spijker is het met hem eens. “Dat kan hij hoor, laat dat maar aan Wierd over.”

Dave Chapelle

Koster geniet dit weekend ook van de Amerikaanse comedian Dave Chapelle. “Die heeft eigenlijk hetzelfde probleem als Teeuwen. Hij heeft voor Netflix een geweldige stand-up gemaakt, The Closer. In die stand-up heeft Chapelle grappen gemaakt over transgenders. Je ziet dat hij een paar gemene opmerkingen maakt over het geslacht van transgendervrouwen. En op de eerste rij zitten er twee! Die lachen niet. De hele zaal lacht, maar die twee vrouwen zitten als oorwurmen te kijken.”

Netflix krijgt veel kritiek op de show, maar buigt vooralsnog niet. Koster: “Misschien kunnen we nu zeggen dat er een streep is gezet onder deze waanzin. Hij blijft het doen. Ik denk dat Theo en Dave twee op één hoop zijn.”

Verder in Mark en Margreets Weekend:
– Bioloog Midas Dekkers doorbreekt taboes over menselijke rassen in de Volkskrant.
NRC duikt in de artikelen van Nature en Science: “Ongelooflijk slechte studies”
– De ongeneeslijk zieke Ron Fresen vertelt zijn verhaal in De Volkskrant: “Mark Rutte had als eerste door dat hij ziek was”
Roddel-YouTube-journaliste Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, is “heldin van de week”.

Deze podcast is nu te beluisteren via NPO Radio 1 of de bekende podcastkanalen. Abonneer je nu op deze podcast via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts of een andere podcast-app.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Millennial Jill Bleiksloot wordt iedere dag verleid. Via de media, zoals tv en krant, ouderwetse foldertjes in de bus en natuurlijk online door social media. Daar gaan miljarden in om, omdat men ons steeds specifieker weet te vinden.

Maar generatie next is ook steeds meer gesteld op z’n privacy. En dat treft want cookies, sporen die we online achterlaten waardoor men precies weet wat voor persoon jij bent, zijn inmiddels verboden. Hoe bereikt het product de klant? En waar zijn millennials ontvankelijk voor?

Donderdag 22:10
Man in Amsterdam mishandeld en in gezicht gespuugd om Joodse afkomst

Een 28-jarige man uit Oostzaan heeft aangifte gedaan nadat hij werd mishandeld en gediscrimineerd om zijn Joodse afkomst. Een vrouw vroeg hem bij de metrohalte…

Lees meer

Man aangehouden voor schietincident Maastricht, slachtoffer (21) vecht voor leven

De politie heeft dinsdag een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden in verband met een schietpartij zaterdag, meldt de politie. Daarbij raakte een 21-jarige man uit…

Lees meer

NOC*NSF verzoekt kabinet sporten tot 20.00 uur toe te staan: ‘Zie het als essentiële sector’

NOC*NSF doet een oproep aan het kabinet de avondlockdown voor sport aan te passen. De Tweede Kamer vergadert woensdag over de maatregelen. De sportkoepel vraagt…

Lees meer

Voorzitter Bergkamp doet aangifte na ‘coronagerelateerde’ dreigmail aan Kamerleden

Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen nadat meerdere Tweede Kamerleden een dreigmail hebben ontvangen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende…

Lees meer

GGD’en nog bezig met plan hoe boostercampagne te versnellen

GGD’en kunnen nog niet zeggen hoe zij het toedienen van boosterprikken gaan versnellen. Dat meldt de landelijke koepel GGD GHOR, die samen met het RIVM…

Lees meer

RIVM: ‘Stabilisatie in positieve tests’, maar wel meer opnames en doden

In de afgelopen week zijn 155.152 positieve coronatests geregistreerd. Dat is vrijwel gelijk aan vorige week. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) spreekt van…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nadert piek vorige winter

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 73 gestegen tot 2845. Dat is nog net onder het hoogste niveau van de afgelopen…

Lees meer