main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
13 oktober 2021 — 16:46

Opnieuw stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Weer is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel behandelen intensive cares en verpleegafdelingen 524 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 12 meer dan dinsdag.

Vijfde dag op rij toename

Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen toeneemt. Op de verpleegafdelingen nam het aantal covidpatiënten afgelopen etmaal toe met 13.

De klinieken behandelen nu 387 coronapatiënten. De afgelopen 24 uur zijn 56 nieuwe mensen met het coronavirus onder de leden opgenomen op een verpleegafdeling.

Op de ic’s liggen op dit moment 137 ernstig zieke coronapatiënten, per saldo 1 minder dan dinsdag. De ic’s zagen negen nieuwe covidpatiënten binnenkomen, maar doordat er meer mensen zijn ontslagen of overleden daalde het totaal aantal coronapatiënten op de ic’s toch.

Weekgemiddelde nieuwe ic-opnames iets gedaald

Op de verpleegafdelingen zijn de afgelopen zeven dagen gemiddeld 50 nieuwe patiënten per dag opgenomen. Vorige woensdag stond dat weekgemiddelde nog op 41 nieuwe opnames per dag.

Het weekgemiddelde van nieuwe ic-opnames is juist iets gedaald ten opzichte van een week geleden. Afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 9 nieuwe coronapatiënten per dag op de ic’s opgenomen, vorige week stond dat aantal op 10 patiënten per dag.

Stijging verwacht

Dinsdag was de eerste dag sinds 23 september dat er weer meer dan 500 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis lagen. Het LCPS sprak toen al de verwachting uit dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen deze week verder zal stijgen.

LEES OOK: RIVM meldt 3746 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds 29 juli

Door: Bert van Doorn

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer