main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 12 oktober 2021 — 14:16

Toch weer in de file vanwege onduidelijk thuiswerkbeleid

Veel werknemers staan weer in de file. Die externe prikkel om thuis te gaan werken is bij veel bedrijven weer weggevallen. Vaak is er geen goed thuiswerkbeleid en dus zit iedereen op hetzelfde tijdstip op de weg, blijkt uit onderzoek van I&O Research waar de Volkskrant over bericht.

Werknemers vervallen dus weer in hun oude gewoontes van voor corona toen er juist vaak over die files werd gezegd: laten we hopen dat wij daar nu iets van kunnen leren en niet allemaal tegelijk de weg opgaan.

De helft van de werknemers die thuis zouden kunnen werken en dat in de toekomst zouden willen doen, meldt dat ze vanwege onduidelijk thuiswerkbeleid dan toch maar naar kantoor gaan. Ze voelen zich niet helemaal fijn thuis en hebben het gevoel dat ze op kantoor worden verwacht. Vorige week bleek al aan de files dat het flink drukker is op de wegen.

‘Die mensen kunnen niet thuiswerken’

Zakenvrouw van het jaar Marinka Nooteboom van trailer-producent Koninklijke Nooteboom Groep probeert haar werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken als dat mogelijk is. “Wij hebben ook een productiebedrijf en die mensen kunnen niet thuiswerken”, legt ze uit in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Maar het is ook heel fijn om mensen weer te zien na anderhalf jaar.”

Bij het bedrijf van Nooteboom wordt niet vastgehouden aan vaste werktijden en hoeft niet iedereen zich stipt om negen uur ’s morgens op kantoor te melden. “Dat is veel flexibeler. En bij de productie beginnen ze veel eerder.”

‘De combi is wel ideaal’

Ook EO-presentator Jeroen Snel ziet op zijn redactie dat oude gewoontes er snel weer insluipen. “Je hebt toch de behoefte elkaar weer te zien. Gisteren hebben wij van hogerhand een e-mail gehad dat wij fysiek als team een dag in de week bij elkaar gaan zitten. Dat is gewoon goed voor de creativiteit. Maar thuiswerken is toch heel prettig want ik ben dan op zich wel productiever. Je wordt niet afgeleid met kletspraat om je heen. Ik kan dan heel concreet teksten schrijven bijvoorbeeld. De combi is wel ideaal.”

LEES OOK: Drukste spits sinds begin coronapandemie: ‘Het gaat nog drukker worden’

Door: Bert van Doorn

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer