main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
6 oktober 2021 — 11:22

Sven Kockelmann naar Op1 en WNL

Presentator en journalist Sven Kockelmann wordt een van de vaste presentatoren van Op1. Hij zal in het dagelijkse avondprogramma een nieuw duo gaan vormen voor Omroep WNL. Tevens zal hij andere journalistieke programma’s gaan maken.

Kockelmann (1969) maakt daarvoor de overstap naar WNL vanaf december.

Met wie hij een vast duo in Op1 gaat vormen, wordt binnenkort bekend gemaakt. Met de komst van Sven Kockelmann zal WNL vanaf 2022 twee avonden per week voor rekening nemen in het avondprogramma. Nu al presenteren Welmoed Sijtsma en Jort Kelder een avond.

De nieuwe verdeling is in overleg met de andere omroepen. Het pluriforme Op1 is een samenwerking van BNNVARA, MAX, EO en WNL.

“De komst van Sven Kockelmann past in onze ambitie om WNL als journalistieke omroep te blijven uitbouwen met mooie televisie- en radioprogramma’s. Wij zijn zeer verheugd dat Sven daar aan wil bijdragen”, zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. “Het is een prachtige versterking. Ook met zijn collega, die we later zullen noemen, zijn we ontzettend blij.”

Sven Kockelmann: “Toen Bert mij benaderde en me vertelde over zijn plannen, werd ik meteen enthousiast. Vooral de ambities van WNL rond de actuele politieke en economische journalistiek spreken me zeer aan. En hoewel het bepaald geen gemakkelijke beslissing was de KRO-NCRV na bijna dertig jaar te verlaten, kijk ik er erg naar uit mijn bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van WNL.”

In goed overleg zal Sven Kockelmann zijn contract bij KRO-NCRV afmaken. WNL zal binnenkort zijn nieuwe co-presentator bekendmaken.

Huisjes: “Ook daar durf ik te zeggen dat het zal bijdragen aan verdere journalistieke versterking. En er volgen nog meer transfers. In de beste traditie van televisie houden we het nu op een cliffhanger.”

WNL maakt nu dagelijks onder andere ook al de ochtendshow Goedemorgen Nederland en wekelijks WNL Op Zondag. De omroep is definitief toegelaten tot het bestel, en mag daardoor in omvang groeien.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer