main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 27 september 2021 — 08:00

Rutte mogelijk doelwit van aanslag of ontvoering, spotters in zijn buurt gesignaleerd

Demissionair premier Mark Rutte krijgt zware beveiliging. Er zijn spotters gesignaleerd in zijn buurt. Deze criminelen houden Rutte in de gaten en sturen vervolgens mogelijk ontvoerders of zelfs huurmoordenaars op hem af. Dit schrijft De Telegraaf.

De criminelen worden gelinkt aan de Mocromaffia, dat is een verzamelnaam voor een aantal criminele organisaties bestaande uit criminelen van Marokkaanse, Antilliaanse en Nederlandse afkomst actief in Nederland en België.

Eén van de auteurs van het artikel in De Telegraaf, Mick van Wely, zegt in Goedemorgen Nederland op NPO 1: “Deze bedreiging wordt uiterst serieus genomen. De beveiliging van Rutte is inmiddels flink opgeschroefd.” Desondanks kan er niet veel meer gemeld worden.

‘Je praat er niet over’

Uri Rosenthal, oud-minister van Buitenlandse Zaken, legt uit: ”Als er iemand bedreigd en beveiligd wordt, dan praat je er niet over als collega’s in de politiek. De hele sfeer is sowieso scherper geworden en de beveiliging dus ook maar over concrete zaken praat je niet.” Uiteraard heeft dat ook te maken met het feit dat er geen informatie bij de criminelen terecht mag komen.

‘Dit zal een vervelende bijkomstigheid zijn’

Rosenthal denkt dat de beveiliging een grote impact op Rutte’s leven zal hebben. “Hij gaat overal op de fiets naartoe en doet veel alleen. Dit zal een vervelende bijkomstigheid voor hem zijn.” Rico Briedjal, veiligheidsdeskundige vult aan: ”Fietsen naar het werk zal er niet meer bij zijn en hij zal veel meer mensen om zich heen hebben. Ook rondom zijn woning zal er beveiliging zijn. Het is een behoorlijke inbreuk op zijn privacy.”

LEES OOK: ‘Je moet haast wel gek zijn om nog te willen besturen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer