main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Mark en Margreets Weekend - 18 september 2021 — 19:29

PODCAST: ‘Hoekstra had een verwassen polo aan, misschien wel symbolisch voor het CDA’

In de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend kan mediadeskundige Mark Koster niet onder de formatie uit die dit weekend verder gaat in Hilversum op de Zwaluweberg. Niet zozeer de inhoudelijke gesprekken die daar gevoerd gaan worden boeien hem, de kledingkeuze van de politieke leiders des te meer.

Koster was voornamelijk gecharmeerd van het artikel over de formatie dat het AD had geschreven met de kop: Dit ‘hutje op de hei’ moet fungeren als politieke EHBO: ‘Je maakt elkaar de hele dag mee’. “In het artikel valt te lezen dat Prins Bernard ervoor heeft gezorgd dat de Zwaluweberg open is gesteld en dat zijn invloeden overal merkbaar zijn. Er is bijvoorbeeld een grote bar en de muren zijn bekleed met geweren”, aldus Koster. Maar al die opsmuk interesseert Koster niet zo. “Op de redactie is een grote discussie ontstaan over of ik zoveel tijd moet besteden aan de kleding die Hoekstra, Rutte en Kaag dragen, maar ik zie daar veel symboliek in terug. Hoekstra had een polo aan van Superdry. De polo was verwassen, misschien wel symbolisch voor het CDA”, aldus Koster.

Kees van Kooten

Verder viel het Koster op dat Kees van Kooten in alle kranten terug te lezen was, zoals in NRC, Trouw en de Volkskrant. “Alle interviews leken op elkaar en waren allemaal afgenomen via Teams. Van Kooten deed in die interviews voornamelijk zijn beklag over de fotografie in het algemeen. De fotografie zou op hol geslagen zijn, niemand poseert meer normaal.”

Spijtoptant van de week

Als laatste viel Koster Mohammed op. “Dan de spijtoptant van deze week, dat is Mohammed. Hij heeft een huis geweigerd.” Mohammed woont in een AZC en heeft een enorm gezin. Hij kreeg een huis aangeboden maar hij weigerde dat en inmiddels is de zaak voor de rechter gekomen. De rechter gaf hem ongelijk en hij moet nu ook weg uit het AZC. “Nu heeft hij enorme spijt. Ik vond het artikel over hem in de Telegraaf zeer genuanceerd, zeker voor een krant als de Telegraaf.”

De hele podcast is hier te beluisteren.

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer