main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Demissionair minister Hugo de Jonge
16 september 2021 — 17:26

Twee mannen vast voor opruiing en bedreigen De Jonge en Van Dissel

Een 56-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 74-jarige man uit Dordrecht zitten vast voor opruiing en bedreiging van RIVM-baas Jaap van Dissel en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). De rechtbank in Den Haag heeft donderdag hun voorarrest met veertien dagen verlengd.

De verdachte uit Krimpen aan den IJssel zit volgens het OM sinds maandag vast. Hij zou op een website een video hebben geplaatst waarin hij over Hugo de Jonge zegt: “Deze gast mag helemaal niet vrij rondlopen. De eerste keer dat je hem ziet in Den Haag of waar dan ook, pak hem. Douw hem in je auto, douw hem in je kofferbak. Afvoeren. Einde discussie. Einde democratische wegen.” Daarbij maakt hij een snijbeweging langs zijn keel.

In een andere video zegt hij over Van Dissel: “De enige bek die dicht gaat, is die van hem. En meneer Van Dissel. Want … die gaat wel heel lang dicht .. Als hij zou weten wat wij weten. Holy moly, man. Ik zou niet lekker meer slapen.” In een derde video maakt de verdachte zich volgens het OM schuldig aan smaad en laster tegen een huisarts uit Bodegraven. Bodegraven is de plaats waar tientallen complotdenkers begin dit jaar op de begraafplaats samenkwamen om bloemen op kindergraven neer te leggen, omdat ze geloven in rituele kindermoorden.

‘Van Dissel, De Jonge enRutte opgehangen’

De 73-jarige man uit Dordrecht is dinsdag aangehouden. Hij heeft volgens het OM een filmmontage gemaakt en verspreid waarin onder meer te zien is dat Jaap van Dissel, Hugo de Jonge en premier Mark Rutte worden opgehangen. De Dordtenaar staat op 28 september voor de politierechter. Het is nog niet bekend wanneer de verdachte uit Krimpen aan den IJssel voor de rechter moet verschijnen.

LEES OOK: Rechter doet uitspraak over bedreiging Pieter Omtzigt: ‘Kamerleden moeten veilig hun werk kunnen doen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer