main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Dragons' Den - 23 juli 2021 — 16:13

Dragons’ Den: Hoe gaat het nu met de wasbare luiers van Jeffrey Scholten?

Het lukte luierproducent Jeffrey Scholten eerder dit jaar om een investering los te peuteren in Dragons’ Den. Shawn Harris zag brood in zijn wasbare luiers, en bood 400.000 euro tegen een belang van twintig procent. Daar hoefde Scholten niet lang over na te denken. Inmiddels gaat het zijn onderneming voor de wind: “Een grote supermarktketen en een grote babyspeciaalzaak gaan onze producten verkopen.”

In de uitzending wilde Scholten het imago van de duurzame luier oppoetsen. Die zijn namelijk niet meer zo ouderwets en vies als veel mensen denken. “Je denkt al gauw aan een doek en speld, maar nu zien ouders: ah, het is helemaal niet zo ouderwets. Ik bespaar er kosten mee, maar het is ook goed voor het milieu.”

‘De vraag steeg explosief’

Na deelname (hierboven terug te zien) belandde Scholten in een ‘rollercoaster’. “De uitzending is een mooi platform geweest voor ons om onszelf en ons product te introduceren.”  Met als gevolg veel belangstelling. “We kregen heel veel bezoekers, mails en telefoontjes.”

De vraag naar de wasbare luiers steeg explosief. “Tot wel tien keer zoveel.” Die gigantische piek was van korte duur, maar over het algemeen groeit de vraag naar de duurzame luiers van Scholten nog steeds: “Exacte cijfers kan ik niet geven, maar onze omzet stijgt maandelijks met tientallen procenten.”

Met de vier ton die Harris investeerde is onder andere de productie flink opgeschaald. “Juist ook omdat we grote resellers hebben binnengehaald. Dan praat je niet meer over de afname van dozen, maar echt pallets met producten.” Ook heeft Scholten geïnvesteerd in marketing en extra personeel.

Duurzaamheid

Uiteindelijk moet zijn hele luierproductieketen duurzaam worden. Momenteel moeten de in China geproduceerde luiers nog naar Nederland worden vervoerd. “Maar we zijn bezig met een pilot in Enschede, bij een sociale werkplaats, om te kijken wat we hier kunnen produceren”, vertelt hij. “Dat is moeilijker dan we dachten. Niet zozeer de kostprijs, maar de kennis ontbreekt.”

Het gaat om een nieuw product, wat betekent dat zijn onderneming alle onderdelen zelf moet aanleveren. “Daar hebben we verschillende contacten voor. We willen met lokale leveranciers werken, en het doel is om dit jaar in ieder geval al te starten met de eerste lokaal geproduceerde producten.”

Je kunt deze aflevering nu hier terugkijken. Alle afleveringen en fragmenten van Dragons’ Den zie je hier, op NPO Start

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
KNMI: Zeespiegel stijgt 1 tot 2 meter voor Nederlandse kust

Het KNMI heeft zijn voorspellingen naar boven bijgesteld wat betreft de zeespiegelstijging. Het instituut gaat ervanuit dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust eind deze…

Lees meer

Poolse man niet met opzet voor de tram geduwd volgens advocaat verdachte

Het is nog steeds onduidelijk of de Poolse man vorige week met opzet voor de tram werd geduwd of niet. De advocaat van een van…

Lees meer

RIVM: 5331 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5331 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 1003 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve…

Lees meer

Kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen, vraagt eerder advies OMT

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is…

Lees meer

Robert Alblas gaat WNL verlaten

WNL directeur Robert Alblas gaat per 1 februari de publieke omroep verlaten. Hij was een van de grondleggers van WNL. Hij heeft 12 jaar bij…

Lees meer