main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
20 juli 2021 — 14:00

Regels voor Franse vakantieparken en campings eindelijk bekendgemaakt

De regels voor vakantiegangers op campings en vakantieparken in Frankrijk deze zomer zijn eindelijk duidelijk. Het test- of vaccinatiebewijs, in Frankrijk ‘de pass sanitaire’, is enkel nodig om het terrein op te komen. Daarna kunnen toeristen doen wat ze willen, zo melden Franse media. Dat betekent dat je dus gewoon naar het zwembad of restaurant kunt gaan op je vakantieoord zonder een pas te laten zien. Die regels gaan woensdag in.

Eerder werd nog gezegd dat deze pass sanitaire — wat inhoudt dat je als Nederlander je CoronaCheckApp of een papieren document laat zien niet nodig zou zijn om het terrein op te komen. Het Franse beleid zorgt überhaupt voor verwarring. De overheid kondigde vorige week een aanscherping van de coronaregels aan vanwege de naderende vierde golf, maar kwam daar een aantal dagen later op terug.

Gasten van campings en vakantieparken moeten nu kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn. De laatste prik van Pfizer, Moderna of AstraZeneca moet dan minimaal een week geleden zijn gezet. Voor Janssen geldt vier weken.

Testen

Als je je laat testen moet je negatieve antigeen- of PCR-test maximaal 48 uur oud zijn. Of je moet onlangs hersteld zijn voor corona. In dat geval moet je een testbewijs kunnen overleggen van minimaal twee weken en maximaal zes maanden oud.

Dat betekent goed nieuws voor de ongevaccineerde of nog niet volledig gevaccineerde Nederlandse vakantieganger, die vreesde iedere 48 uur een test te moeten doen.

De test waarmee je het land in wil komen mag overigens niet langer dan 24 uur geleden afgenomen zijn, dat werd zaterdag bekend. De tweede vaccinatie van Pfizer, Moderna of AstraZeneca moet je minimaal twee weken geleden gehad hebben om Frankrijk in te komen.

Waar is de pas nog meer verplicht?

Wanneer je het vakantiepark of de camping af wil, zul je de de pass sanitaire wel vaker moeten laten zien. Deze is namelijk vanaf augustus verplicht in openbare ruimtes zoals cafés, restaurants, pretparken en museau. Dat geldt niet voor kinderen tot en met zeventien jaar. Daarvoor worden deze regels tot 30 augustus opgeschort.

In eerste instantie zou men de pas ook moeten overleggen om winkelcentra binnen te komen. Na massale protesten is besloten die maatregel wat te versoepelen. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zei in een interview met de krant JDD dat de pas niet nodig is voor winkelcentra met een omvang van minder dan 20.000 vierkante meter.

LEES OOK: Nederland kleurt roder op coronakaart, wat betekent dat voor de zomervakantie?

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

Nog eens ruim twintig mensen opgepakt om fraude met coronasteun

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft de afgelopen dagen meer dan twintig ondernemers aangehouden in een zaak die draait om fraude met coronasteun, zo…

Lees meer

Oud-ambassadeur Ed Kronenburg: toetreding Zweden en Finland tot de NAVO ‘verandert geopolitieke landschap in één klap’

De op handen zijnde toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO “verandert het geopolitieke landschap in één klap”. Dat zei oud-ambassadeur, en voormalig directeur…

Lees meer

Zweedse regering besluit NAVO-lidmaatschap definitief aan te vragen

De Zweedse regering heeft “formeel besloten” om het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen, meldt premier Magdalena Andersson. De aanvraag zal zo spoedig mogelijk…

Lees meer

Vorig jaar minder politiemedewerkers ontslagen

Het aantal politiemedewerkers dat een disciplinaire maatregel opgelegd kreeg of werd ontslagen is vorig jaar licht gedaald, zo meldt de politie maandag vooruitlopend op de…

Lees meer

Horeca herstelt in razendsnel tempo: maar pas in 2023 op oude niveau

De Nederlandse horeca is bezig aan een opmars. In een razendsnel tempo zelfs, schrijft ING in een rapport. Er wordt dit jaar in de horecasector…

Lees meer

Gewonde door schietpartij bij speeltuin in Zoetermeer

In Zoetermeer is zondag een gewonde gevallen door een schietpartij iets na 14.30 uur bij een speeltuin op de Paganinirode. Na het schietincident zijn meerdere…

Lees meer