main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 25 juni 2021 — 13:45

Amerikanen in de ban van UFO-rapport: ‘Deel is niet te verklaren’

Het Amerikaanse ministerie van Defensie geeft vandaag een rapport vrij over ongeïdentificeerde vliegende objecten. Jawel, beter bekend als UFO’s. Meer dan 120 mysterieuze meldingen, voornamelijk gedaan door Amerikaanse gevechtspiloten, zijn door inlichtingendiensten onderzocht en worden vandaag aan het Congres gepresenteerd, zegt Amerikadeskundige Raymond Mens in Goedemorgen Nederland.

Senatoren eisen duidelijkheid over de onbekende objecten die het luchtruim teisteren. Met regelmaat maken Amerikaanse piloten melding van vreemde fenomenen in het luchtruim die ze niet kunnen verklaren. En die komen allemaal met dezelfde verklaring, zegt Mens. Extreem wendbare objecten die razendsnel vliegen en soms zelfs door zee kunnen.

Taboe

En daarmee vliegen UFO’s opeens dagbladen als The New York Times binnen. Wat niet betekent dat buitenaards leven opeens een mogelijkheid is, ufo’s zijn tenslotte onbekend. “We weten dus niet wat het is. Die senatoren zeggen: we moeten het gewoon uit de taboesfeer halen, het kan namelijk een bedreiging zijn als we niet weten wat er in ons luchtruim is.”

Er is vooral de vrees dat de objecten nieuwe technieken zijn die door China of Rusland zijn ontwikkeld. Mens: “Het rapport moet nog verschijnen, maar wat we ervan horen is: een deel kunnen we verklaren, dat zijn misschien natuurverschijnselen. Voor een deel zijn we het zelf, want wij testen nieuwe, geheime, militaire uitvindingen.”

Complotvoer

Maar dan blijft er nog steeds een aanzienlijk deel over dat lastig valt te verklaren. Mysterieuze objecten die onverklaarbaar zijn en een overheid die er jarenlang niets mee doet. Het zijn de ingrediënten voor complotten. “De vraag is of dit daadwerkelijk jarenlang onder de pet is gehouden. Veel waarschijnlijker is dat de Amerikaanse regering het niet wil zeggen. Het is namelijk nogal wat voor de grootste militaire macht ter wereld om toe te geven dat dingen boven hun luchtruim vliegen waarvan ze niet weten wat het is.”

Toch is het rapport voor sommigen nog niet genoeg, zegt Mens. “Veel complotdenkers denken nu: proberen jullie de aandacht ergens anders van af te leiden? Van complot naar complot, maar eerst maar eens kijken wat er in het rapport staat.”

LEES OOK: Landmacht wordt uitgerust met een ‘digitale demensie’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Wordt 2023 het jaar van de stakingen? Verschillende beroepsgroepen legden hun werk dit jaar al neer en lang niet alle cao-onderhandelingen komen tot een goed einde. Moeten we vrezen voor Franse toestanden of is de temperatuur in de Polder nog te bekoelen? Martijn de Greve bespreekt het met:

  • Directeur van werkgeversvereniging AWVN Raymond Puts
  • Vicevoorzitter van de FNV Zakaria Boufangacha
  • Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp
Maandag tussen 20.30 en 21.30
Nederland en Marokko gaan criminelen vaker aan elkaar uitleveren

De gronden waarop criminelen aan Nederland of Marokko onderling kunnen worden uitgeleverd, worden verruimd, schrijft minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer….

Lees meer

Staalconcern Tata Steel in de rode cijfers

Het Indiase staalconcern Tata Steel, het moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden, heeft in het afgelopen kwartaal verlies geleden. Het concern had last van een…

Lees meer

Dodental aardbeving naar 1500 in Turkije

Het dodental als gevolg van de aardbeving in Turkije is opgelopen naar bijna 1500, meldt de Turkse rampendienst AFAD. De voorzitter van AFAD zegt dat…

Lees meer

Terechte zorgen bij bedrijven over wet op verantwoord ondernemen: ‘Regel het in Brussel’

De klachten van het bedrijfsleven over de nieuwe wet op Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn terecht. Dat zegt journalist van Het Financieele Dagblad (FD) Jean…

Lees meer

Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers Turkije en Syrië

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daartoe is Giro 7244 geopend, meldt de hulporganisatie. Het…

Lees meer

China-expert Jonathan Holslag vreest oorlog VS en China: eerder op korte dan langere termijn

Volgens politicoloog Jonathan Holslag bereidt China zich voor op een aanvaring met Amerika. China is haar kernarsenaal aan het uitbreiden met langeafstandsraketten. “Chinese president Xi…

Lees meer

Duizenden euro’s uitgeven aan babygadgets? ‘Millennials raken hun ouderlijke intuïtie kwijt’

De lat voor kersverse moeders ligt behoorlijk hoog. Ze moeten fit zijn voor de baby, cursussen volgen om hen goed voor te bereiden op de…

Lees meer