Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Millennials schromen plastische chirurgie niet: ‘Jonge vrouwen van nu zetten stap makkelijker’

Redactie

Mooi zijn is tegenwoordig de norm onder millennials, want mooie mensen krijgen meer voor elkaar. Zo zouden knappe mensen sneller een baan krijgen en vervolgens eter betaald worden. Dus als je niet mooi bent, dan wordt je dat toch? Instagram-filters, haartransplantaties en lip fillers zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. "Ik denk dat jonge vrouwen van nu makkelijker die stap zetten. Het is niet meer zo'n taboe", vertelt plastisch chirurg Marleen Meesters in Stand van Nederland: Generatie Next op NPO 2.

Het aantal klinieken dat cosmetische en chirurgische behandelingen aanbiedt is in de afgelopen zeven jaar verdrievoudigd. Volgens plastisch chirurgen is er vooral onder jongeren geen schaamte meer om hun uiterlijk te verbeteren.

"Het was vroeger meer een taboe", weet Meesters. "Nu kan alles, zolang het maar binnen de perken blijft. Dat je lippen gewoon net wat voller lijken zonder dat je daar een enorm dikke worst ziet liggen, wat je ook vaak ziet."

De mensen die bij Meesters langskomen in de kliniek worden steeds jonger. "Ik zie ook mensen tussen de 18 en 20 jaar", vertelt ze. Die komen dan vaak voor een borstvergroting, fillers of botox. "Ook met een bovenooglidcorrectie beginnen ze steeds jonger, omdat je die rimpel-plooien wil voorkomen."

Raquel Schilder vraagt zich af waarom veel van haar generatiegenoten 'iets' aan hun gezicht en lichaam laten doen. Was het vroeger nog not done om openlijk te praten over een ingreep, anno 2021 is het geen millennial vreemd. Waar komt die hang naar schoonheid en perfectie vandaan? En levert het je iets op? Zijn mooiere mensen ook succesvolle mensen? Over de maakbaarheid van de nieuwste generatie.

Deze aflevering zie je op donderdag 27 mei om 22.10 op NPO 2. Oude afleveringen kun je terugkijken op NPO Start.


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau