main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zondag - 28 maart 2021 — 11:57

Oud-minister Henk Kamp kritisch op FVD: ‘Stoppen met flauwekul verspreiden in Tweede Kamer’

Oud-minister en VVD-prominent Henk Kamp sluit zich aan bij harde uitspraken die Hugo de Jonge dit weekend sprak in het AD over het gevaar van ‘wappiegeluid’ in de Tweede Kamer. “Het is heel slecht dat dit soort flauwekul in de Kamer wordt verkondigd”, zei hij in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hekelde dit weekend in het Algemeen Dagblad de bagatellisering van het coronavirus in de Tweede Kamer. Hij zegt daar dat Forum voor Democratie “de ernst van het virus bagatelliseert en vaccins verdacht maakt”. Dit “wappiegeluid” is volgens De Jonge “een regelrecht gevaar”.

‘Ophouden met de pandemie ontkennen’

VVD-prominent Kamp is het in WNL Op Zondag volledig met hem eens. “Het is heel slecht dat dit soort flauwekul in de Kamer verkondigd wordt. Je moet als Kamerlid de regering controleren die druk is met het bestrijden van een wereldwijde pandemie. Je moet ophouden met die pandemie ontkennen en allerlei andere flauwekul verkondigen.”

Presentator Rick Nieman wijst hem op het feit dat Wybren van Haga – de nummer 2 van Forum voor Democratie die kritiek op het coronabeleid uit – ruim 241.000 voorkeursstemmen wist te bemachtigen bij de vorige verkiezingen en dus wel namens een grote groep kiezers spreekt. “Daarmee is het nog steeds flauwekul”, besluit de voormalig VVD-minister.

LEES OOK: Oud-minister Kamp (VVD) ziet ministerpost voor Omtzigt

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer