main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Dragons' Den - 11 maart 2021 — 17:50

Dragons’ Den: deze app moet iedereen rijker maken, maar geloven de Dragons erin?

Het ondernemersduo Niels Mulder en Daan van Klinken was voorheen werkzaam in het bankwezen. Nu pitchen zij in het WNL-programma Dragons’ Den hun eigen app, waarmee gebruikers aan het einde van de maand meer geld kunnen overhouden. “Wij hadden een goed idee en dat wilden we zelf maken”, zegt Niels.

Veel mensen willen aan het einde van de maand een stukje geld overhouden, vertelt Daan in zijn pitch. “In de praktijk is het vaak andersom, en hebben veel mensen aan het einde van hun geld een stukje maand over.” Het probleem speelt bij een op de drie Europese huishoudens, zo weet hij.

Ouderwetse potjes

De app van Niels en Daan is gebaseerd op een oud idee: geld in potjes verdelen. “Een potje voor boodschappen, een potje voor kleding”, zegt Daan. “In die tijd werkten potjes heel goed, maar tegenwoordig zijn ze een beetje beperkt. Wij hebben het principe doorvertaald naar de 21e eeuw.”

Zo kwamen zij op het idee voor de ‘slimme geldverdeler’. Daarmee koppelen gebruikers al hun bankrekeningen en wordt het inkomen automatisch verdeeld. Op deze manier is het makkelijk om geld opzij te zetten voor bijvoorbeeld de belasting of een vakantie. “Zo zie je hoeveel geld je nu echt hebt”, zegt Daan.

Financieel gezond

De app helpt gebruikers om aan een financieel gezonde toekomst te bouwen. “Uiteindelijk helpen wij mensen om hun langetermijndoelen te bereiken, zoals hun pensioen, een droomreis of een huis, zonder dat je er elke dag mee bezig hoeft te zijn.”

“Wij zoeken Dragons die met ons strategisch kunnen samenwerken richting internationale groei”, zegt Niels. Het tweetal vraagt om een investering van anderhalf miljoen euro voor 15 procent van de aandelen.

Weten Niels en Daan de Dragons te overtuigen van de slimme geldverdeler? Kijk donderdag naar Dragons’ Den, om 21:35 op NPO 1. Alle afleveringen zijn terug te kijken op NPO Start.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zorgden paragnosten ooit voor een doorbraak in een onopgeloste zaak?

Bij een raadselachtige moord of vermissing duiken ze vroeg of laat op: paragnosten die zeggen dat ze informatie hebben doorgekregen waarmee ze de zaak kunnen oplossen. Heeft een tip van een paragnost ooit iets opgeleverd? Of leidt het vooral tot valse hoop bij wanhopige families? En hoe gaan politie en andere organisaties ermee om?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met criminoloog Jasper van der Kemp van VU Amsterdam en Hennie van Selst van Stichting Signi Zoekhonden. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel sprak met paragnosten en families die zoeken naar antwoorden.

Vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

De magie van de kunstwereld

De kunstwereld is soms een ‘ver-van-je-bed-show’, omdat wij niet altijd weten waar wij naar kijken. Want wat is nou kunst en wanneer is het veel geld waard? En hoe kan je je als kunstenaar onderscheiden om een goed bestaan op te bouwen?

Presentator Tanja Kok gaat voor Stand van Nederland: Generatie Next op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur
Hoe overleef je als kunstenaar in de harde kunstwereld? ‘Maak gebruik van social media’

Kunst is een booming business, maar hoe breng je als jonge kunstenaar je werk aan de man? De één zweert bij social media, waar de…

Lees meer

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet…

Lees meer

KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël….

Lees meer

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te…

Lees meer

Lelystad blokkeert koningsdagfeest om veiligheid bezoekers

Een feest dat op Koningsdag en in de nacht ervoor gehouden zou worden in het centrum van Lelystad mag niet doorgaan. De gemeente geeft geen…

Lees meer

Mark Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark…

Lees meer

Parkeren op vliegveld deze zomer weer fors duurder

Reizigers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met gestegen parkeerprijzen op luchthavens. Dat meldt de website Vliegveldinfo.nl, die de parkeertarieven heeft vergeleken van zestien vliegvelden…

Lees meer