main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 2 maart 2021 — 12:53

Geert Wilders wil Snoetje & Pluisjewet om 70-plussers met huisdieren te helpen

De PVV wil 70-plussers met een laag inkomen helpen met de kosten voor de dierenarts. Daarom pleit ze voor de Snoetje & Pluisjewet, een verwijzing naar de katten van PVV-leider Geert Wilders.

“Wij hebben gekeken naar welke mensen heel erg eenzaam zijn en vaak ook in de leeftijd zijn dat ze hun partner zijn kwijtgeraakt. Zij zijn extra afhankelijk van hun huisdier, de gezelligheid van een huisdier”, vertelt Wilders in Goedemorgen Nederland over de keuze om juist 70-plussers te helpen. “En vaak hebben ze het met hun pensioen niet al te breed. Iedere grens is discutabel natuurlijk. Maar juist in deze tijd denk ik dat oudere mensen heel veel aan hun huisdier hebben. Zeker als ze alleen en eenzaam zijn.”

Zelf heeft Geert Wilders voor zijn twee katten, “gewone normale katten”, vorig jaar drie- tot vierduizend euro uitgegeven aan kosten voor dierenartsen. “Je zal maar een kat hebben zoals mij die het aan zijn hart of nieren heeft. Dat loopt heel erg op. Mensen kunnen dat vaak niet betalen. Ik vind het dus een hele sociale regeling om te zorgen dat ouderen, die het niet kunnen opbrengen, om dan te zeggen: wij gaan je helpen met de kosten voor de dierenarts.”

Mokkenactie

Vier jaar geleden mochten de kijkers van Goedemorgen Nederland namen insturen voor de katten die Geert Wilders net uit het asiel had gehaald. “Veel mensen hebben toen gekozen en die namen (Snoetje en Pluisje, red.) zijn er toen uitgekomen. Om ze een beetje te bedanken, ze zijn nu vier jaar oud en doen het hartstikke goed, gaan wij nu speciale mokken weggeven. Als mensen een foto met hun kat, katten of andere huisdieren sturen naar @wilderspoezen (op Twitter, red.). Dan kunnen ze deze mokken winnen. De makers van de tien meest originele plaatjes krijgen een mok opgestuurd.”

Wilders gebruikt de actie om aandacht te vragen voor de Snoetje & Pluisjewet. “En als dank voor het helpen verzinnen van de namen van de twee liefste katten van Nederland.”

LEES OOK: Wilders richt Stichting Snoetje & Pluisje op: ‘Veel mensen kunnen operaties huisdieren niet betalen’

Door: Bert van Doorn

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier