main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
Goedemorgen Nederland - 27 januari 2021 — 15:10

Verpleeghuismedewerkster Senna krijgt vandaag de tweede prik

Vandaag krijgt verpleeghuismedewerkster Senna Elkadiri de tweede prik van het Pfizer-vaccin toegediend. Ze is daarmee de eerste Nederlander die vanaf volgende week immuun moet zijn tegen het coronavirus.

Elkadiri kreeg drie weken geleden als eerste Nederlander het vaccin toegediend en dat werd groot uitgemeten in de pers. Haar vaccinatie leverde ook veel reacties op. Met name blije reactie van mensen in de zorg en ook daarbuiten die de vaccinatie zagen als het lichtpuntje aan het einde van de coronatunnel.

Toch doet Nederland het op de vaccinatieschaal niet zo best. Alleen Bulgarije doet het in Europa procentueel gezien slechter dan Nederland. In andere Europese landen zijn inmiddels al honderdduizenden mensen gevaccineerd.

‘Ik kan er niks moois over zeggen’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is teleurgesteld in het vaccinatiebeleid van Nederland. ”Het is pijnlijk. Ik kan er niks moois over zeggen. Ik hoop gewoon dat ze opschieten”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Rechtsgeleerde Afshin Ellian, ook aan tafel bij Goedemorgen Nederland, wil de uitspraken van Segers nuanceren. ”Er is nog nooit zo snel een medicijn en een vaccin tegen een ziekte ontwikkeld, en het is heel moeilijk om 7 miljard mensen te vaccineren.” Segers is het daar wel mee eens en vult aan: ”Als je kijkt op een wereldschaal, dan zie je dat arme landen helemaal achterlopen. Dat is ook heel pijnlijk.”

LEES OOK: Sporten in een zeecontainer: ‘Mensen zijn echt mega enthousiast’

Door: Redactie

Een nieuw seizoen Dragons’ Den. Klik hier voor de actie.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.

– CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra over de komende verkiezingen
Ayaan Hirsi Ali met een exclusief tv-interview over haar boek Prooi. Over immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten
– Opiniemaker Yoeri Albrecht over het Britse koningshuis en Prins Charles
– Presentator Jort Kelder en zakenvrouw Nikkie Plessen over Dragons’ Den en ondernemerschap

Zondagmorgen, 10 uur
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook al is de afname heel gering. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1911 mensen…

Lees meer

Ook dansschool hard getroffen door corona: ‘Vraagt veel om dit draaiende te houden’

De ondernemers in de culturele sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. In Stand van Nederland: Generatie Next bezoekt Elen Demir haar oude dansschool in…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug