main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Van Oud Naar Nieuw - 26 december 2020 — 21:37

Hans Klok deed coke met Pamela Anderson: ‘Het was heel normaal’

Hans Klok deed in 2007 tijdens zijn eerste poging om succesvol te worden in Las Vegas samen met Pamela Anderson een periode aan cocaïne. Dat zegt de illusionist in de NPO Radio 1-special Van Oud naar Nieuw van Omroep WNL.

“Het was écht de wereld van seks, drugs en rock en roll. Dat was voor mij ook nieuw”, zegt Klok, die zich niet op zijn werk kon richten en voor halflege zalen kwam te spelen. “Dat was ook niet te doen met Pamela Anderson”, vertelt hij openhartig. “Iedereen was daar aan de coke. Het was zoals je weleens in Amerikaanse films ziet.”

Hij geeft een voorbeeld: “Ik herinner me dat ik in de kleedkamer van Pamela zat. Mijn assistente was een blad aan het lezen, Pamela en nog een paar mensen zaten ook in de kamer. Mijn assistent sloeg op een geven moment de bladzijde om, en die zat vol met cocaïne. Er zat voor drieduizend euro aan coke in dat blad. Maar dat was daar heel normaal”, aldus Klok, die door corona zijn nieuwe show in Las Vegas moest cancelen en inmiddels weer in Nederland is.

‘Gezellige avondjes’

Zelf deed hij ook aan cocaïne, geeft hij toe. “Ik ging op een geven moment ook wel voor de geneugtes. Het waren gezellige avondjes daar, maar je wordt er niet beter van. We moesten ook elke dag optreden en deden altijd twee shows achter elkaar.”

Maar het hoorde bij de lifestyle. “Het gaf een soort demensie. In die periode was ook opeens Hollywood heel dichtbij”, zegt Klok. “David LaChapelle, één van de beroemdste fotografen ter wereld, maakte de poster (voor zijn show, red.) en was er ook heel vaak. Al die mensen die daar altijd maar waren, had je tot dan toe eigenlijk alleen in films gezien. Het was een hele andere wereld.”

‘Poedersuiker’

“In het begin ging ik erin mee”, zegt Klok, die niet lang hoefde te wachten voor Anderson hem coke aanbood. “We gingen repeteren en ’s avonds gingen we een drankje doen. Toen zei Pamela: We gaan even naar het toilet. Ik zei: Ik hoef niet, maar ze wilde per se naar het toilet”, herinnert hij zich. “Het is echt legendarisch. Zij haalde een zak coke uit haar tas. Het was geen envelopje, maar echt een enorme zak. Net alsof het het poedersuiker was voor oliebollen. Ze deed haar vinger erin en ging met haar plastic nagel zo richting mijn neus. Dan zeg je niet: Dat doe ik niet hoor.”

LEES OOK: Hans Klok: ‘De droom is wel min of meer uit elkaar gespat’

Samen met Anderson wist Klok de drugs uiteindelijk af te zweren. “Na een tijdje zijn we er helemaal mee gestopt en zijn we ons gaan gedragen”, zegt hij. “We hebben ook wel het licht gezien in die periode. Het is altijd spannend dat je iets bij je hebt wat niet mag, maar alle carrières van artiesten worden beter als je stopt. En ik kan er niet van slapen.”

WNL sluit het jaar 2020 af met drie avondvullende interviews en een podcast. Illusionist Hans Klok, presentatrice en journaliste Fidan Ekiz, burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en advocaat Peter Plasman blikken terug op het voor hun bijzondere jaar 2020. En ze kijken vooruit naar het nieuwe jaar in de Diepte In: Van Oud Naar Nieuw op NPO Radio 1.

Alle interviews zijn hier terug te luisteren.

Door: Peter Visser

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug