main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Van Oud Naar Nieuw - 26 december 2020 — 21:37

Hans Klok deed coke met Pamela Anderson: ‘Het was heel normaal’

Hans Klok deed in 2007 tijdens zijn eerste poging om succesvol te worden in Las Vegas samen met Pamela Anderson een periode aan cocaïne. Dat zegt de illusionist in de NPO Radio 1-special Van Oud naar Nieuw van Omroep WNL.

“Het was écht de wereld van seks, drugs en rock en roll. Dat was voor mij ook nieuw”, zegt Klok, die zich niet op zijn werk kon richten en voor halflege zalen kwam te spelen. “Dat was ook niet te doen met Pamela Anderson”, vertelt hij openhartig. “Iedereen was daar aan de coke. Het was zoals je weleens in Amerikaanse films ziet.”

Hij geeft een voorbeeld: “Ik herinner me dat ik in de kleedkamer van Pamela zat. Mijn assistente was een blad aan het lezen, Pamela en nog een paar mensen zaten ook in de kamer. Mijn assistent sloeg op een geven moment de bladzijde om, en die zat vol met cocaïne. Er zat voor drieduizend euro aan coke in dat blad. Maar dat was daar heel normaal”, aldus Klok, die door corona zijn nieuwe show in Las Vegas moest cancelen en inmiddels weer in Nederland is.

‘Gezellige avondjes’

Zelf deed hij ook aan cocaïne, geeft hij toe. “Ik ging op een geven moment ook wel voor de geneugtes. Het waren gezellige avondjes daar, maar je wordt er niet beter van. We moesten ook elke dag optreden en deden altijd twee shows achter elkaar.”

Maar het hoorde bij de lifestyle. “Het gaf een soort demensie. In die periode was ook opeens Hollywood heel dichtbij”, zegt Klok. “David LaChapelle, één van de beroemdste fotografen ter wereld, maakte de poster (voor zijn show, red.) en was er ook heel vaak. Al die mensen die daar altijd maar waren, had je tot dan toe eigenlijk alleen in films gezien. Het was een hele andere wereld.”

‘Poedersuiker’

“In het begin ging ik erin mee”, zegt Klok, die niet lang hoefde te wachten voor Anderson hem coke aanbood. “We gingen repeteren en ’s avonds gingen we een drankje doen. Toen zei Pamela: We gaan even naar het toilet. Ik zei: Ik hoef niet, maar ze wilde per se naar het toilet”, herinnert hij zich. “Het is echt legendarisch. Zij haalde een zak coke uit haar tas. Het was geen envelopje, maar echt een enorme zak. Net alsof het het poedersuiker was voor oliebollen. Ze deed haar vinger erin en ging met haar plastic nagel zo richting mijn neus. Dan zeg je niet: Dat doe ik niet hoor.”

LEES OOK: Hans Klok: ‘De droom is wel min of meer uit elkaar gespat’

Samen met Anderson wist Klok de drugs uiteindelijk af te zweren. “Na een tijdje zijn we er helemaal mee gestopt en zijn we ons gaan gedragen”, zegt hij. “We hebben ook wel het licht gezien in die periode. Het is altijd spannend dat je iets bij je hebt wat niet mag, maar alle carrières van artiesten worden beter als je stopt. En ik kan er niet van slapen.”

WNL sluit het jaar 2020 af met drie avondvullende interviews en een podcast. Illusionist Hans Klok, presentatrice en journaliste Fidan Ekiz, burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en advocaat Peter Plasman blikken terug op het voor hun bijzondere jaar 2020. En ze kijken vooruit naar het nieuwe jaar in de Diepte In: Van Oud Naar Nieuw op NPO Radio 1.

Alle interviews zijn hier terug te luisteren.

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer