main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
22 december 2020 — 12:48

Ziekenhuizen staken alle niet-acute zorg vanwege toename coronapatiënten

Ziekenhuizen leggen alle niet-acute zorg stil om de grote toename van het aantal coronapatiënten aan te kunnen. Het aantal bedden op de intensivecareafdelingen wordt uitgebreid naar 1450. Ook moeten er weer meer patiënten naar Duitsland worden verplaatst. Met deze maatregelen wil het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) waarborgen dat de meest kritieke zorg voor alle patiënten kan doorgaan.

Naast het aantal covid-patiënten loopt ook het ziekteverzuim onder ziekenhuispersoneel op, verduidelijkt het ministerie van Volksgezondheid. Door de hoge werkdruk en coronabesmettingen vallen steeds meer medewerkers uit. “Daar komt bij dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn.”

‘Alle hens aan dek’

Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken”, zegt minister Tamara van Ark (Medische Zorg) bij het bekendmaken van deze maatregelen. “Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald.”

Van Ark steunt de ziekenhuizen in de extra maatregelen. Ze roept iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. “Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft.”

We zitten nog niet op de piek van de tweede coronagolf. Het aantal opgenomen coronapatiënten zal de komende weken nog toenemen, is de verwachting. In de loop van januari wordt de grootste drukte verwacht.

LEES OOK: Pfizer onderzoekt of coronavaccin ook werkt tegen mutatie: ‘Onze hoop is groot’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer