main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Dragons' Den - 17 december 2020 — 13:24

Dragons’ Den krijgt nieuw seizoen met Jort Kelder als presentator

Het wereldwijd succesvolle programma Dragons’ Den komt in 2021 terug op televisie bij Omroep WNL, met Jort Kelder als nieuwe presentator! Topondernemers zitten opnieuw klaar om hun eigen geld te investeren in de ideeën van ambitieuze ondernemers, die zich nu hier kunnen aanmelden. Maar waar zijn de Dragons precies naar op zoek?

“Het is belangrijk dat de mensen die het moeten uitvoeren gewoon achttien uur per dag willen werken, zeven dagen per week”, zegt topondernemer Michel Perridon. Die houding herkent de Dragon al als hij een kandidaat de trap af ziet lopen, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Ik zie heel snel aan de mimiek van iemand: is dat een ondernemer in spe, of is het iemand die denkt: ik ga hier even een paar ton ophalen en het zal wel.”

‘Fantastisch idee is het allerbelangrijkste’

“Een fantastisch idee is het allerbelangrijkste”, vindt modeonderneemster en Dragon Nikkie Plessen. Maar ook het financiële plaatje moet kloppen. “De cijfers moet je op orde hebben, die moet je kennen”, zegt ze. Want nadat de Dragons een deal sluiten, wordt er nog een goed boekonderzoek gedaan. “En er is toch vlaak gebleken dat daar vaak zaken waren die niet op orde waren.”

Perridon benadrukt dat de Dragons niet op zoek zijn naar een echte start-up, maar liever naar een scale-up. “Daar willen we ook meer geld voor betalen. Een bedrijf dat zijn back office, dus de administratie onder controle heeft, de eerste klanten al heeft en net dat extra stukje van ons nodig heeft”, zegt hij.

Succesverhaal

Een van de succesverhalen van afgelopen seizoen is dat van broer en zus Martijn en Floor van Rooy.  Zij hebben een online parfumerie waarbij je iedere maand een andere sample van een merkparfum opgestuurd krijgt. “1,7 miljoen mensen hebben onze pitch gehoord op tv”, vertelt Floor. “Dat leidt ertoe dat mensen ineens naar jou toe komen. Dus we hebben veel meer sollicitaties en mensen die voor ons willen werken, en ook onze klanten zijn maal drie gegaan.”

Het is een topjaar geweest voor hun onderneming, zegt Floor. “In november dit jaar doen we drieënhalf keer de omzet van november afgelopen jaar.” Daarnaast is hun bedrijf recent naar Engeland gegaan, vertelt broer Martijn. “We zijn heel sterk bezig om van onze kleine start-up een grote organisatie te maken die echt Europees actief is. We zijn gewoon klaar voor Europese dominantie, we willen het nummer 1 sample-platform van Europa worden, en dat gaat ons lukken.”

Heb jij een geniaal idee? Geef je dan nu hier op!

Perridon investeerde drie ton in dit bedrijf, tegen twaalf procent van de aandelen van het bedrijf. “Dat is uiteindelijk meer geworden”, zegt Perridon. “Ik heb na het programma een team geformeerd die echt actief met onze investeringen bezig zijn, ook met dit bedrijf. Die hebben we heel erg ondersteund met het maken van een backoffice”, zegt de topondernemer, die benadrukt dat die gigantische groei niet mogelijk is zonder een goede organisatie. “En daar helpen we ook bij. Want anders ben je je poen gewoon kwijt, en dat vind ik zonde, joh.”

De coronacrisis wordt door de Dragons niet als grote belemmering gezien. Er liggen juist heel veel kansen, zegt Plessen, zoals in de high tech. Maar ook de normale industrie komt gewoon weer op, benadrukt Perridon. “We moeten niet alleen kijken naar de high tech.”

WNL zoekt nog deelnemers voor dit nieuwe seizoen van Dragons’ Den. Beginnende ondernemers die op zoek zijn naar een investeerder krijgen de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf van de meest succesvolle zakenmensen van ons land. Zij gaan hun geld, kennis en ervaring delen met startende ondernemers. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan topondernemers? Geef je dan nu hier op.

LEES OOK: Meld je nu aan voor een nieuw seizoen van Dragons’ Den!

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Millennials namen in coronatijd massaal een puppy! En illegale handelaren spelen dankbaar in op die groeiende vraag. Wat zijn de gevolgen van deze ongekende huisdierenpopulariteit?

Donderdag om 22.10
Cultuursector: gebruik toegangstesten onder voorwaarden

De cultuurbranche vindt testbewijzen voor concerten, voorstellingen en festivals een goede tijdelijke maatregel. De toegangstesten zijn in te zetten tijdens periodes waarin het besmettingsrisico hoog…

Lees meer

Duitsland en WHO kondigen kenniscentrum over pandemieën aan

Duitsland en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben woensdag hun plan voor een nieuw kenniscentrum in Berlijn aangekondigd dat kennis en inzicht over pandemieën moet verzamelen en…

Lees meer

RIVM: aantal nieuwe coronagevallen opnieuw afgenomen

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal verder gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 7336 positieve tests, 461…

Lees meer

Trump krijgt accounts op Facebook en Instagram nog niet terug

De voormalig Amerikaanse president Donald Trump blijft voorlopig verbannen van Facebook en Instagram. Het Oversight Board bepaalde woensdag dat het terecht was dat beide platforms…

Lees meer

Rutte: jaarlijkse vrije dag op Bevrijdingsdag heel dichtbij

Naar verwachting zijn mensen in de toekomst ieder jaar vrij op Bevrijdingsdag. Dat zegt demissionair premier Mark Rutte. Nu is dat voor veel werknemers nog…

Lees meer

Brussel stelt gezamenlijke inkoop van corona-medicijnen voor

De Europese Commissie wil namens de EU-landen ook geneesmiddelen tegen Covid-19 gaan inkopen. Het is “broodnodig” dat de EU naast een voorraad vaccins ook voor…

Lees meer

Steeds meer millennials nemen een hond: ‘Asiel was nog nooit zo leeg’

Het aantal jonge mensen dat een puppy neemt is in coronatijd explosief gestegen. Ook millennial Jill Blijksloot kon de verleidende puppyogen niet weerstaan en heeft…

Lees meer

Leids stel wordt duizenden euro’s afhandig gemaakt door Whatsappfraude

Een 56-jarige vrouw uit Leiden is opgelicht door een onbekende man die zich op WhatsApp voordeed als haar dochter. Ze maakte uiteindelijk 2750 euro naar…

Lees meer

Merkel in 5 mei-lezing: Duitse misdaden verjaren niet en zijn lessen voor de toekomst

De misdaden die Duitsland heeft gepleegd tijdens de Tweede Wereldoorlog verjaren nooit en dienen als lessen voor de toekomst. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela…

Lees meer

Horeca noemt eis sneltest voor uit eten gaan onbespreekbaar: ‘Huiskamer van Nederland’

Een meerderheid van de horeca-ondernemers wil geen verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant. Ook niet als ze daardoor weer open kunnen…

Lees meer

Benzineprijs naar recordhoogte door aantrekkende economieën

Benzine was tijdens de coronacrisis lange tijd relatief goedkoop, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De adviesprijs aan de pomp voor een…

Lees meer