Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Veel Nederlanders in financiële nood bij inkomensverlies: ‘Dit is niet nieuw’

Redactie

Veel Nederlanders komen in acute financiële nood als zij hun inkomen verliezen. Volgens de Algemene Rekenkamer kunnen 1 miljoen werkende Nederlanders een inkomensverlies niet zelf opvangen. Zij hebben geen partner met een inkomen en minder dan 1000 euro spaargeld.

Mensen met flexibele contracten in het nauw

De coronacrisis heeft laten zien dat met name flexwerkers snel in de problemen komen. Zij hebben weinig buffers en staan als eerste buiten als een bedrijf minder inkomen heeft. Dit is dan ook de grootste nieuwe groep die heeft aangeklopt bij de voedselbank dit jaar.

''Gelukkig heeft het kabinet een nieuw pakket aan steunmaatregelen naar buiten gebracht. Hiervan is de TONK-regeling een heel belangrijke'', zegt Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in Goedemorgen Nederland op NPO 1. ''Voor met name de flexwerkers geeft dit wat meer lucht.''

Malik Azmani, Europarlementariër van de VVD, nuanceert het beeld. ''Dit beeld is niet nieuw en bestaat al heel lang. Er is gewoon een heel grote groep in Nederland die het financieel moeilijk heeft. Daar moeten we als Nederland bewust van zijn'', zegt hij in Goedemorgen Nederland.

LEES OOK: Coronacrisis zorgt voor extra drukte Marktplaats: 21 miljoen keer gezocht op gratis


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau