De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor het besluit van de Amerikaanse overheidsdienst GSA om de machtsoverdracht aan de nieuwe regering-Biden officieel te laten beginnen. Hoewel de president tevens aangeeft dat de juridische strijd rond de verkiezingsuitslag wat hem betreft nog niet voorbij is, lijkt dit het eerste openlijk signaal dat Trump zijn verkiezingsnederlaag erkent.

Bidens overgangsteam zegt dat het snel ontmoetingen inplant tussen de aankomende president en federale overheidsfunctionarissen over de corona-epidemie en de nationale veiligheid. Tot dusver moest Biden het vooral doen met onofficiële briefings, en had hij geen toegang tot relevante geheime informatie.

‘Doen wat er gedaan moet worden’

Emily Murphy, het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA), schrijft in een brief dat de machtsoverdracht kan beginnen. Op Twitter werd Murphy geprezen door president Donald Trump, die zich achter haar besluit schaarde. Zij en haar team moeten volgens Trump “doen wat er gedaan moet worden”. De president schrijft tevens op Twitter dat hij zijn eigen team dezelfde instructie heeft gegeven.