main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Stand van Nederland - 12 november 2020 — 14:06

‘Ondernemers moeten naast financiële ook emotionele steun krijgen’

Ondernemers moeten naast financiële ook emotionele steun krijgen, vindt Ondernemend Nederland. Volgens hen is er vanuit het kabinet veel te weinig aandacht voor de persoonlijke situatie waarin heel veel ondernemers zich nu door de coronacrisis bevinden.

Ondernemers geven aan erg veel stress te hebben en onzeker te zijn over de toekomst, wat veel invloed heeft op hun privéleven. “Er zijn natuurlijk heel veel steunmaatregelen genomen, dat is ook heel erg goed en daar staan we ook achter”, zegt voorzitter van ONL Hans Biesheuvel in Goedemorgen Nederland. “Maar er is nu ook tijd om aandacht te hebben voor de persoonlijke situatie van ondernemers. Als een ondernemer het niet meer volhoudt hebben de steunmaatregelen ook geen zin, dus het is van heel erg groot belang dat ondernemers de kans krijgen om in ieder geval, bijvoorbeeld via een voucher, een coach te krijgen, een loket te vinden waar ze hun verhaal kwijt kunnen.”

‘Bedrijf en personeel hebben steun van elkaar nodig’

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageert dat het CDA om deze reden inzet op de deeltijd-WW. “Zodat die ondernemers en het personeel niet uit elkaar gereten gaan worden”, zegt ze, “Dat mensen misschien wat minder gaan werken en voor een deel een uitkering krijgen. Want je wil zo’n bedrijf een beetje bij elkaar houden.” Het bedrijf en haar personeel hebben de steun van elkaar nodig, zegt het CDA-Kamerlid.

“Wij hebben dat helaas ook wel met een aantal mensen van ons team moeten doen, en ook afgesproken: goh, als het weer normaal is, wil je dan alsjeblieft bij ons terugkomen”, vult Thérèse Boer, eigenaresse van sterrenrestaurant De Librije, aan. “Het is zo intens wat er allemaal gebeurt. Vooral die onzekerheid en het niet kunnen doen wat je zelf wil en waar je goed in bent, dat is ook heel frustrerend.”

LEES OOK: Horecaondernemers uit Achterhoek maken pelgrimstocht naar Den Haag: ‘We gaan niet in een hoekje kniezen’

Door: Marinka Wagemans

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug