main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 10 november 2020 — 09:00

VVD Rotterdam wil expositie met spotprenten in stadhuis: ‘Niet laten leiden door angst’

De VVD in Rotterdam wil een expositie met spotprenten in het Rotterdamse stadhuis organiseren. In de tentoonstelling moet aandacht zijn voor maatschappijkritiek en satire. Met dat plan komt fractievoorzitter Vincent Karremans, zo vertelt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De VVD dient vandaag een motie in om die tentoonstelling vanuit de gemeente mogelijk te maken. Op het moment dat het qua coronamaatregelen weer mogelijk is, wil Karremans alle scholen in de regio uitnodigen om naar die tentoonstelling te komen kijken.

“Leraren hebben moeite om onderwerpen zoals de holocaust, homoseksualiteit en islamkritische cartoons te bespreken in de klas”, zegt Karremans. Als het op school niet meer kan, dan moet de gemeente die taak op zich nemen, zo meent hij.

Mohammed-cartoons

“Het betekent niet per se dat er Mohammed-cartoons opgehangen moeten worden”, zegt Karremans. “Dat moet nog even bekeken worden. Het doel is niet om met opzet mensen te beledigen. Het is wel de bedoeling om dit bespreekbaar te maken.”

Op het Rotterdamse Emmauscollege is een leraar bedreigd omdat hij een cartoon met daarop een jihadist in zijn lokaal had hangen. De leraar moest noodgedwongen onderduiken. “Als wij ons nu laten leiden door de angst voor represailles, dan winnen zij”, zegt Karremans. “Dat is precies wat zij beogen, door middel van intimidatie en bedreiging ervoor zorgen dat er geen satire meer wordt bedreven. Daarom moet het juist bespreekbaar gemaakt worden.”

LEES OOK: Aanhouding in onderzoek bedreigingen Rotterdamse docent om spotprent: ‘School moet heilig blijven’

Door: Tom Janssen

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier