main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
27 oktober 2020 — 14:35

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn er in totaal 67.542 positieve tests geregistreerd, de week ervoor waren dat er 55.587. Het aantal nieuwe meldingen stijgt minder snel dan in de week ervoor. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, aldus het RIVM.

Op maandag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.346 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 10.353, maar dat aantal is bijgesteld. Op zondag kwamen er 10.200 gevallen bij.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 312.000 Nederlanders positief getest, maar in werkelijkheid hebben waarschijnlijk meer mensen het virus opgelopen.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 70. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden.

In de afgelopen week zijn in totaal 329 sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de laatste zeven dagen zijn gestorven, zulke informatie komt soms met vertraging binnen. Vorige week meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 185 corona-sterfgevallen.

Verpleegafdelingen en ic’s

Op verpleegafdelingen werden 1739 mensen opgenomen, tegen 1492 in de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 287 naar 333. Hoeveel mensen van de ene naar de afdeling werden verplaatst en hoeveel mensen het ziekenhuis inmiddels weer hebben verlaten, is hieruit niet af te leiden.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is iets gedaald, van 1,22 naar 1,16. Dat betekent dat een groep van 100 besmette mensen 116 anderen besmet, die op hun beurt ongeveer 146 mensen aansteken.

Teststraten

De teststraten brengen nog altijd meer en meer coronagevallen aan het licht. Vorige week was 17,9 procent van alle tests positief. Een week eerder werd het virus vastgesteld bij 15,2 procent van alle geteste personen en de week daarvoor bij 13,6 procent. In juni, juli en augustus leverde 0,6 tot 4 procent van alle tests een coronabesmetting op. Het coronavirus geldt als ‘onder controle’ wanneer bij voldoende tests minder dan 5 procent van alle geteste mensen positief is.

LEES OOK: Ontwikkeling coronavaccins hoopvol: ‘Inmiddels zitten er 11 vaccins al in testfase 3’

Door: Redactie

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier