main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 oktober 2020 — 14:19

Horecamedewerkers aan de slag in de zorg: ‘Hartstikke mooi initiatief’

Veertien horecamedewerkers gaan in de zorg aan de slag. Ze beginnen dinsdag bij zorgcentrums in Hoogeveen. De Noord-Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) deed eerder een oproep aan horecamedewerkers die nu thuiszitten vanwege de nieuwe coronamaatregelen om zich te melden.

Zowel de zorginstellingen als de horecamedewerkers zijn er erg blij mee omdat ze elkaar zo kunnen helpen. De horecamedewerkers worden onder meer ingezet als gastvrouwen en -heren dus ze brengen alsnog koffie rond.

‘Mooi dat het daar zo gaat lopen’

Volgens Marjolein Tasche, bestuursvoorzitter van Franciscus Gasthuis & Vlietland, kunnen deze mensen ook in een ziekenhuis aan de slag. “Ik vind het een hartstikke mooi initiatief”, vertelt ze in Goedemorgen Nederland.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is ook in gesprek met een hotelketen. “Dit omdat bij ons mensen die meekomen met de patiënten moeten wachten in de entrees van de ziekenhuizen omdat het anders bij bepaalde poliklinieken te druk is. Zij hebben nu wat minder te doen, wij hebben deze mensen juist heel hard nodig. Mooi dat het daar zo gaat lopen.”

‘Behoefte aan gekwalificeerde mensen’

Tasche denkt dat er al wordt gekeken naar andere sectoren voor hulp in het ziekenhuis. “Waar wij als ziekenhuizen, en ook de verpleeghuizen behoefte aan hebben, zijn mensen die toch gekwalificeerd zijn om de zorg te verlenen. Dat is toch de grootste noodzaak.”

LEES OOK: Nederland vraagt Duitse ziekenhuizen weer patiënten over te nemen

Door: Bert van Doorn

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier