main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 oktober 2020 — 11:31

Henk Krol gaat zich met nieuwe partij inzetten voor pensioenen en weet hoogleraar te strikken

Henk Krol start weer een nieuwe partij. De werktitel is Lijst Henk Krol (LHK) en deze partij gaat zich onder andere inzetten voor de pensioenen. Bij Goedemorgen Nederland onthult Krol dat hij daarvoor gaat samenwerken met professor Erik Lutjens, hoogleraar pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. “Wij hebben een van de beste pensioendeskundigen van Nederland bereid gevonden om met ons mee te strijden.”

Krol stelt wel wat goede voormalige collega’s te missen die zich in het verleden voor de pensioenen hebben ingezet, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de komst van Lutjens. “Het is een van de grootste pensioendeskundigen die ons daarmee gaat helpen. Ouderen weten zeker dat hun stem bij ons goed zit.”

Maar de LHK wil meer voor ouderen betekenen. “Als je kijkt wat wij de afgelopen tijd gedaan hebben voor mensen op de ic, waar in het begin van de crisis er berichten waren dat mensen boven een bepaalde leeftijd er niet welkom zouden zijn. Daar heb ik persoonlijk voor dwarsgelegen en ik heb het kabinet zo ver gekregen dat er een keiharde belofte is gedaan dat dat in Nederland nooit gaat gebeuren.”

‘Je hebt meer aan samenwerking’

Is 50Plus, de oude partij van Henk Krol, echter niet zijn grootste concurrent? “Dat weet ik niet. Ik wil dolgraag samenwerken met 50Plus want ik kan mij helemaal vinden in de politieke ideeën van die partij. De komende dagen gaan wij ook praten met wat hoofdrolspelers van 50Plus om te kijken of we elkaar kunnen vinden. Je hebt meer aan samenwerking dan dat je elkaar gaat tegenwerken.”

Krol kon zich destijds niet vinden in de partijstructuur van 50Plus. “De structuur die destijds gekozen was bleek niet werken. Voor elke provincie zijn er aparte afdelingen en dat is voor een partij met zo weinig leden als 50Plus niet te doen. Dan gaan al die partijbestuurtjes van alle afdelingen elkaar tegenwerken. Dat gaan wij bij ons echt anders doen.”

‘Structuur wil ik graag overlaten aan professionals’

Afgelopen weekend ging Krol weg bij Partij voor de Toekomst. De politicus verwijt zichzelf achteraf dat hij te goed van vertrouwen is geweest. “Dat ik gedacht heb dat met deze mensen het wel gaat lukken en dat nu blijkt dat ik mij daar enorm in vergist hebt.”

Zelf wil Krol graag de belangen van de kiezer verdedigen. “Dat heb ik de afgelopen tijd ook steeds gedaan. De hele structuur van een partij wil ik graag overlaten aan mensen die zichzelf professionals noemen. Als blijkt dat dat niet klopt, dan moet je op zoek naar anderen.”

‘Proberen kiezer te overtuigen’

Na de ophef van dit weekend waren er volgens Krol twee mogelijkheden, doorgaan of niet. “Je kan de handdoek in de ring gooien en zeggen: bekijk het dan allemaal maar, ik heb een leeftijd waarop ik lekker van mijn oude dag kan genieten maar daarmee heb je de kiezer niet. Dus ik moet proberen die kiezer te overtuigen dat ik er echt ben voor hen, dat ik een partij graag aan deskundigen overlaat en dat dat echt mijn fout was, een misrekening.”

Krol denkt dat de kiezers nog wel vertrouwen in hem hebben. “Als je ziet wat de afgelopen uren is binnengekomen aan mailtjes en hoe mensen erop reageren, dan hoef ik daar niet zo bezorgd over te zijn. Maar er is ook een hele grote groep die dat niet ziet zitten. Die ga ik de komende periode proberen te overtuigen dat er heel veel gebeurd is de afgelopen tijd waarbij ik juist de ouderen heb willen helpen en dat dat ook is gelukt.”

LEES OOK: Henk Krol wil duidelijke maatregelen en wekelijkse persconferentie: ‘Mensen snappen het niet meer’

Door: Bert van Doorn

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier