main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 oktober 2020 — 15:02

Dreigend tekort griepprik: ‘Hoop dat door de afstandsregels wat minder griep gaat komen’

Er dreigt een tekort aan de griepprik. Het was al de verwachting dat meer mensen een griepprik gaan halen dan andere jaren. Zo werd rekening gehouden met een toename van vijftien procent. Nu lijkt het erop dat het weleens hoger zal uitvallen.

In Oss zijn al mensen bij huisartsenpraktijken naar huis gestuurd omdat de griepprik op was. In Vught ging het zo hard dat artsen een nabestelling wilden doen, maar het RIVM heeft uit voorzorg alle nabestellingen stopgezet.

Huisartsen kregen in de zomer het advies om al wat meer griepprikken te bestellen vanwege de verwachte hogere vraag. Maar huisartsen moeten zelf betalen voor wat ze te veel hebben besteld. Dat lijkt een van de redenen te zijn dat huisartsen toch redelijk voorzichtig hebben ingekocht.

‘Heb ik het als jongere hard nodig?

Politicus Henk Krol vindt dat iedereen goed moet nadenken of die een griepprik nodig heeft. “Als er een tekort is, heb ik het als jongere dan hard nodig of vind ik het toch belangrijker dat mijn grootouders die griepprik kunnen halen. Maar ik denk niet dat veel jongeren een griepprik gaan halen.”

In Goedemorgen Nederland noemt Krol (70)  het jammer dat er een tekort is. Zelf heeft de politicus nog geen griepprik gehaald. “Op de een of andere manier ben ik er nog niet aan toegekomen. Vorige week was ik in het ziekenhuis maar ik heb er niet om gevraagd.”

‘Goed dat er zo veel animo is’

Marjolein Tasche, bestuursvoorzitter van Franciscus Gasthuis & Vlietland, noemt het wel goed dat er zo veel animo voor de griepprik is. “Maar ik hoop dat er door de afstandsregels wat minder griep gaat komen.”

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft ook extra griepvaccinaties besteld. “Dit omdat we ook aan onze medewerkers zo veel mogelijk vragen zich te laten vaccineren, niet alleen om jezelf maar ook je patiënten te beschermen. Maar als wij wat vaccinaties overhouden, wellicht dat dat dan ergens anders naartoe kan.”

LEES OOK: Staatssecretaris Blokhuis roept zorgmedewerkers op om griepprik te halen

Door: Bert van Doorn

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier