main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 15 oktober 2020 — 07:50

20-jarige ‘drillrapper’ op Schiphol aangehouden met groot mes

Op Schiphol is woensdagavond een 20-jarige man aangehouden omdat hij een mes van zo’n 26 centimeter lang bij zich droeg. De Amsterdammer zei het mes bij zich te dragen omdat hij lid is van een drillrapgroep.

De man trok de aandacht van enkele marechaussees op Schiphol Plaza omdat hij zich vreemd genoeg. De marechaussees besloten daarom om hem te fouilleren, waarna het mes tevoorschijn kwam.

Drillrap is een uit Amerika overgewaaide hiphopstroming, waarin geweld wordt verheerlijkt. De groepen zijn rivaliserende straatbendes die elkaar in hun raps uitdagen. Kort geleden heeft dit al geleid tot dodelijke steekpartijen in Amsterdam en Scheveningen.

Social media

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch, ziet ook in zijn gemeente terug dat jongeren steeds vaker wapens bij zich dragen en deel uitmaken van zogenoemde drillgrapgroepen. “Wat je ziet is dat dit soort groepen via social media vaak grote invloed hebben op jongeren”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “We zien ook steeds vaker jongeren die een mes bij zich hebben onder het mom van ‘stoer’ of ‘zelfverdediging’. Scholen maken zich daar ook zorgen over.”

De 20-jarige verdachte zit nog vast en de marechaussee doet op dit moment onderzoek.

LEES OOK: Oma’s maken actielied tegen drillrap-geweld: ‘Het is allemaal zo agressief’

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier