main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 23 september 2020 — 13:22

Amsterdammers trouwen massaal in Zaandam vanwege coronaregels: ‘Dit is niet uit te leggen’

Amsterdamse bruiloften worden massaal verplaatst naar zalen in Zaandam, en dat is niet omdat men daar liever trouwt. In Amsterdam zijn er door de nieuwe regionale maatregelen nog maar vijftig gasten welkom, terwijl dat er tien kilometer verderop in Zaandam honderd zijn. Een bijzondere situatie voor de trouwlocaties op beide locaties.

“De telefoon staat tot op heden roodgloeiend, helaas hebben we heel veel annuleringen. Het is oneerlijk”, zegt Ismail Gunes, eigenaar van een eventlocatie in Osdorp tegen AT5.

“De een zijn dood is de ander zijn brood, dat is een gezegde, maar ik gun het eigenlijk niemand”, vertelt Nawid Wardoji. Hij verhuurt zalen in Amsterdam, en krijgt op dit moment juist ontzettend veel boekingen binnen. Zijn locatie zit inmiddels vol tot januari. Hij snapt wel dat koppels bij hem aankloppen. “Iedereen wil toch kijken om het ergens anders te doen.”

Niet uit te leggen

“Dit is dus niet uit te leggen”, reageert onderwijsadviseur Samira Bouchibti in Goedemorgen Nederland. Ze benadrukt dat deze mensen ‘ook gewoon terug komen naar Amsterdam’ nadat ze op de bruiloft zijn geweest. “Hier moet je ook paal en perk aan stellen. Ik ben heel erg benieuwd wat hier aan gaat gebeuren.”

LEES OOK: Osterhaus: ‘Als we de regels negeren, stevenen we op een lockdown af’

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier